Românul crede că nu există bun cu bani puțini!

Românul nu a învățat încă, la 30 de ani de la revoluție, că poți face ceva frumos, bun, trainic cu o minimă investiție. Crede în continuare că aproape orice investiție e păguboasă. Nu-și ia alt frigider, chit că cel vechi nu mai îngheață cum trebuie.
– Lasă mă, pun jos un prosop pe care-s storc seara și dimineața și gata. De ce să dau paișpe milioane pe altu’?

Așa face cu toate chestiile pe care le are în casă. Mai puțin cu telefonul mobil. Musai trebuie să aibă ultimul model de pe piață, chiar dacă anul trecut și-a făcut credit ca să-și ia telefonul actual. Care acum, e o janghină trecută, râd colegii de el că are modelul ăla vechi. Nu se cade să iasă așa din casă.

Am fost la un prieten zilele trecute, să-l ajut să-și monteze un dulap. L-a primit gratis de la un cumnat, el nu dă banii pe “șifoniere scumpe“. Zugrăviseră ai lui, acum 45 de ani în casă. Îi cădea tencuiala de pe pereți. Se umflase de la igrasie și cădeau bucăți de tencuială.
– Bă, cade casa pe tine! Fă ceva.
– Nu cade mă nimic. O să zugrăvesc eu, cât de curând.
– Așa zici de vreo 5 ani.
– Da mă, dar nu am găsit banii. costă scump, știi doar, că nu e ca și cum ai cumpăra un ci-co.
– Ți-ai luat telefon de jdemii de lei în loc să faci pereții ăia? Unde bagi o gagică în casă?
– N-o bag la mine. Merg ori la ea, ori am stat în Vamă cu cortul vreo 2 săptămâni.

Am văzut că nu-i chip să mă înțeleg cu el. Dar nu am abandonat ideea de a-l ajuta, măcar moral. Am terminat dulapul de instalat și cât s-a dus după bere și pizza, am intrat pe site-ul prietenilor de la TechStone, ca să-i arăt omului mcă poate să-și facă ceva-n casă ieftin și bun. Plus călduros pe timp de iarnă, să nu mai dea “4 milioane la întreținere, mama lui de administrator

Și i-am salvat frumos pe laptop câteva linkuri, bine plasate. Ba chiar i-am “mânărit” shortcutul de la un joc, să-i intre direct la termosistem caramida aparenta, și am tăcut din gură. După 2 zile îmi dă telefon:
– Mă, auzit tu, vezi cum te spionează ăștia de la Feizbuc?
– Ha, ce zici acolo?
– Abia vorbiserăm de tencuială și acu când dau să intru în joc, îmi apare reclamă la niște cărămidă aparentă!
– Ei na?
– Serios. Însă tot răul spre bine, am văzut niște produse frumoase și am comandat.
– Tu? Ce faci cu ele?
– Am vorbit cu Gigi să mă ajute să le punem în casă. Știi că e zidar. Am bătut palma să-l țin pe bere și pizza până termină. Nici n-ai idee câți bani am economisit la faza asta!

În weekend m-a invitat pe la el, să văd cum și-a făcut casa. Mi-a dat 2 poze de-am rămas mască. Și eu care mă țin să repar un perete de vreo 3 ani…

Aceasta postare a fost citita de 118 ori !

Comments

comments

Leave a Reply