Rușine Vodafone!

Vodafone a reușit performanța de-a mă scoate din sărite iar. Au servicii de toată jena, prețuri mari, iar serviciul clienți e sub orice critică.

Sunt dezinformați, habarniști și cu nasul pe sus. Am sunat la ei să-mi transfer domeniul zwargolak.net în altă parte. Deoarece plătesc la vodafone 3 euro lunar.
Îmi zice mie un flăcău că eu plătesc doar găzduirea, hostingul. Pe care-l plătesc degeaba, din moment ce e hostat în altă parte.

– Bine, închideți hostingul atunci. Că am deja pus alt DNS, e ok.
– Nu va fi ok, deoarece și domeniul va pica, neputând fi reînregistrat decât după 6 luni!
– Ce mă? Cum adică?

După nervi și urlete îmi dă de înțeles că domeniul nu e înregistrat de Vodafone, ci doar închiriat. Și dacă vreau să transfer domeniul în altă parte mă costă 50 de dolari!!!

Vă dați seama spume și nervi. Rușine vodafone!
Că domeniul meu nu e al meu. E pe numele Vodafone România, iar registrarul este register.com

Bun, dacă e pe register.com luat de vodafone și trimis către mine, ce treabă am eu cu enom.com?

N-a fost în stare flăcău ăla să mă lămurescă. Asta după ce s-a prins și el că ăia 50 de dolari sunt la domeniile.ro luate pe viață!

Până la urmă, după ce-am sunat iar la vodafone de-am vorbit c-o tanti cu accent de ardeleancă am aflat adevărul.

Domeniul este luat de vodafone de la register.com. Dar ca să poată fi modificat în arhiva lui register.com ai nevoie de enom.com. Numai ei se ocupă de asta. Și factura va fi de 10 euro pe an. Deci mi-au trimis factură de 10 euro, pe care o voi plăti, primesc un cont și o parolă pentru enom.com de unde-mi modific toate cele. Apoi, după un an, transfer domeniul de la enom/ register la o firmă normală, Top Level Hosting. Unde mai am și găzduire gratuită, sau pot lua un pachet mai ieftin ca oriunde în țară. Cu 6 euro am 25 giga spațiu pe hard și restul nelimitat. Bașca full acess SSH!

Până una alta, abia aștept să-mi vină factura aia, să scap de domeniul înregistrat la vodafone. Treabă pe care am făcut-o în 2007-2008.
Pe vremea aia nu știam eu multe de domenii, găzduire, hosting etc…
Cu ocazia asta și factura mea de vodafone se va înjumătăți, deoarece peste 3 zile se termină perioada contractuală de pe-al doilea număr. Închidem!

Apropos, nu e nicio greșeală vodafone cu v mic!

There are 8 comments left Go To Comment

 1. Creationn /

  Vodafone este în ton descendent de ceva ani, iar serviciile lor au ajuns de cacao la fel ca și abonamentele infecte pe vor să mi le bage pe gât când vreau să cumpăr o sculă nouă… Tot mai sfânt e să țin banu deoparte și să strâng pentru a cumpăra unul la liber.

  1. Spanac / Post Author

   Ia-l la liber din afară.
   Cu tot cu TVA ajungi mai ieftin ca-n țară de la băieți sau de la magazin, cu garanție.
   Acu na, dacă vrei garanție, ia din țară…

 2. javra /

  Eu m-am lămurit de mult timp că toate firmele
  de telefonie mobilă sunt ticăloşite.
  Pleci de la nişte ticăloşi, te muţi la alţii.

  1. Spanac / Post Author

   Nu știu cosmote-ul cum sunt. Însă am rămas cu ideea, poate preconcepută că-s nașpa…
   Poate de când porniseră, de nu aveau acoperire mai deloc…

 3. Edeir /

  Orange si cu Vodafone s-au batut intotdeauna pentru suprematie si cred ca asta nu se va schimba repede. Cat despre ticalosi, oamenii de afaceri asa sunt in general, indiferent care e brandul lor, din pacate.

  1. Spanac / Post Author

   Orangele a devenit de departe cea mai nesuferită firmă. De la cât de mult i-am stimat la început, când erau Dialog, acum îi disprețuiesc!

 4. elly weiss /

  Am si eu numar de Vodafone. Doar numar…ca doar primesc pe el. Din an in an, aproximativ, mai prelungesc cu o cartela de reincarcare. Atat. Am avut abonament candva dar l-am desfiintat. Cosmote pare mai OK. Dar poate doar pare. Nu stiu.

  1. Spanac / Post Author

   Nu există încă o rețea perfectă.
   Doar îți vând perfecțiunea ca fiind ieftină, și plătești de-ți vinzi casa…

Leave a Reply