S-a umplut și OLX-ul de țepari!

Vrei să fii fentat grupa mare? Vrei să faci striptis (da, ăsta e-n DEX, față de mulci) ziua-n amiaza mare?
Foarte bine, fă o vizită pe OLX, noul rai al țeparilor. Nici în târgul Vitan nu vei găsi mai mulți flăcăi dornici să te fraierească. Vă povesteam că vrerau să-mi schimb Samsung Galaxy S4 cu Galaxy Note 3. Și am zis să încerc și eu norocul pe OLX. Că tot se laudă că-i cel mai mare site, cel mai bun, cel mai șmecher, cel mai fără de cusur.
– Băi, imposibil să nu găsesc un om de treabă printre atâtea anunțuri!

Ei bine, m-am înșelat. E plin de țepari. Acum câțiva ani, să fie vreo 5-6 de atunci, făceam tranzacții săptămânal pe Okazii. ei bine, din peste 200 de inși cu care am avut de-a face, doar unul singur s-a dovedit a fi măgar și-a încercat să mă fenteze. A fost însă el cel care a mușcat-o.
Vindeam un ceas cu 80 de lei. Și contrat tuturor expeditorilor care pun un preț mult mai mic, să plătească mai puțin taxele poștale, eu am declarat ceasul ca fiind 100 de lei. Sincer să fiu, ăla era și prețul lui real. Preferam să dau 7 lei taxele poștale decât să se piardă pe drum coletul iar poșta să-mi restituie cât am declarat eu c-a fost produsul. Dacă declaram 20 de lei, 20 de lei primeam. Dacă declaram 350 lei (maximul pentru un colet normal – cele cu valoare mai mare trebuiesc ambalate în cutii de lemn, prostii), atunci, în caz de pierdut colet, poșta îmi înapoia 350 lei.

Și după ce m-am conversat cu un gagiu care puțea a țepar de la o poștă, fără calificative, fără poze la produse, cu ID de genul Bo$$u-la-bany, i-am trimis ceasul. Ceream pe el 80 lei, dar la poștă l-am declarat ca fiind 100. Peste 5 zile, poșta îmi aduce înapoi coletul. Am văzut că e umblat la el și i-am spus dirigintei poștale. A făcut proces verbal, eu am filmat când ea a desfăcut coletul, care era gol!

Ăla primise coletul, plătise pentru el, luase ceasul din colet, apoi mi-l trimisese înapoi ca fiind incomplet, ca și cum eu i-aș fi trimis cutia goală. În sat acolo de unde era el, cea de la oficiu poștal era una aflată în prima săptămână la muncă, i-a înapoiat ăstuia banii și-a reprimit coletul, după câteva ore, fiind intimidată de tip care venise cu tupeu înapoi să-și ia banii. Asta am aflat după câteva zile, vorbind cu diriginta de la poșta de care aparțin.

Ca să scape ăla de scandal și urmărire penală pentru furt (poșta a anunțat poliția), a plătit încă 20 lei pe lângă cei 80 ceruți pe ceas. Adică 100 lei, cât declarasem eu coletul. De atunci m-am învățat minte. Declar 200-300 lei per colet trimis. Și-n niciun caz nu trimit colete pe ochi frumoși, userilor fără calificative. Aia a fost cu Okazii.

Acum, la OLX, calificativele nu există. Până acum nu am făcut decât două tranzacții pe acest site. Am vândut două SSD-uri, luate de la emag de Black Friday. Bagi 100 și scoți 200.
Iar azi, dau de alt țepar. Înțeleg că vrei să-ți vinzi produsul cât mai scump, dar nu înseamnă că toți ceilalți sunt niște puștani de 12 ani care te cred pe cuvândt dacă le zici că iPhone-ul lor original e o făcătură și că merită 100 de lei.
Drept dovadă, avem pe nea clausiamul, ce vrea să schimbe Note 3 cu iPhone 5c și-mi cere mie diferență vreo 800 de lei de la un S4 la Note 3. Că e produsul lui și eu sunt mic și prost și-l cred pe cuvânt.
Așadar, feriți-vă de astfel de indivizi!
tepar-olx

There are 2 comments left Go To Comment

  1. Dan /

    De aia, un site gen ocazii.ro este mult mai ok … pentru ca, acolo macar ai un sistem de punctare a seriozitatii vanzatorilor, plus ca ai si comentarii.

    1. Francisc / Post Author

      Le-am sugerat asta. Mi s-a comunicat că se va lua în calcul ideea mea la o nouă țedință. Acum, să vedem ce-or face. Dacă vor face și asta, okazii va muri.

Leave a Reply