Să nu-ți cumperi piese auto din talcioc!

Discutam nu demult cu prietenul meu, Dănuț, care e și un mecanic auto de excepție, despre faptul că oricine are o mașină second hand e nevoit să cumpere piese auto, pentru a le schimba pe cele defecte. El e de părere că acestea trebuie înlocuite înainte de a fi afectate și alte componente ale subansamblului din care fac parte. Eu voiam să aflu care sunt cele mai bune piese auto și mi-a spus că cel mai bine e să nu-ți cumperi piese auto din talcioc.

Mi-a zis că dacă am un buget corespunzător, îmi pot permite să cumpăr piese auto din niște magazine de specialitate. Sigur, dacă bugetul meu e insuficient, pot face rost de componentele originale necesare rezultate din dezmembrări, la preț mai mic și Fiecare șofer are de ales. Și de când cu pățaniile cu piesele de Dacia 1300, m-am decis ca pentru o mașină SH, cele din dezmembrări sunt o soluție cât se poate de viabilă.

Și după ce mi-am achiziționat un Audi A4 Avant, evident, second hand, ne-am pus pe treabă să remediaem micile probleme. Grila fata Audi A4 am găsit-o ieftină și bună, am făcut schimbul de ulei, am luat jante de aliaj cu pneuri de vară, tot ce trebuie.

Partea bună la mașina asta este că, pe vremuri, când s-au construit, toate elementele caroseriei erau introduse în baie galvanizată. Adică rugina ori nu apare, ori apare foarte foarte târziu. Drept dovadă, mașina are 20 de ani și nu am decât 2 puncte cât buricul degetului de rugină.

– Vezi? mă întrebă Dănuț. Vezi că n-ai probleme cu rugina? Mai trebuie să schimbăm amortizoarele pe spate și ai o mașină de nu te doare capul.

– Pot să pun de alea sport?

– Evident, dar la cât e mașina de joasă și cum nu ești deloc prieten cu bordurile astea supraetajate din București, mai bine îți iei unele stock, îți comand eu. Să nu iei niște bălării.

Am tăcut, avea dreptate, mă apucasem eu să-mi comand piese pe care am dat o grămadă de bani și pe care, cu greutate, le-am putut returna. apropos, a mai pățit cineva în ultimii ani să poată returna produsele la fel de ușor ca înainte? Văd că acum e un prioces din ce în ce mai anevoios și nu înțeleg de ce. Ca să nu vorbim când ți se strică vreun laptop și-l trimiți în garanție.

Care piese auto sunt de calitate?

La această întrebare legitimă, mi-a răspuns:

– Fii linștit, oricum îmi dai telefon dacă ai vreo problemă cu mașina și eu îți pun piese de care îți trebuie în coș, ca și cum le-aș lua pentru mine. Adică bune, ieftine și trainice. “Can’t beat the old school“, adăugă el zâmbind.

Mă consider norocos în mașini, tot ce am luat până acum a fost ieftin și bun. Că le stricam eu e partea a doua. Fiind începător am avut destule zgârieturi pe mașină. De exemplu, când mi-am luat Polo, nu prea știam să-l conduc. Era prima oară când conduceam mașina aceea/ Am ajuns cu ea acasă bine merci, cu semnal, cu mers mai încet, toate bune și frumoase.

Îmi și ziceam, cu voce tare, ca să mă îmbărbătez că “uite mă, nu e mare uzină, abia m-am pus la volanul mașinii ăsteia și o pot conduce fără probleme”. Asta până am ajuns acasă, când, voind să o parchez în spatele vechii Dacii 1310, m-am înfipt mai tare cu piciorul pe accelerație, ca să urc o bordură (vechea mea vrăjmașă) și m-am înfipt cu botul în Dacie. La Dacie am strâmbat numărul, dar la Polo am spart farul. Far de sticlă, nu plastic ordinar.

După 2 zile l-am schimbat și de atunci am tot stat pe lângă Dănuț ca să fur ceva meserie. Acum mă pot lăuda că știu mai mult decât să verific uleiul și să schimb o roată.

Leave a Reply