Scoala de ghicitorie

Nepota-meu e in clasa intai. Asta dupa ce a fost anul trecut in clasa zero. De la anul se va incepe scoala direct din fasa, astfel incat la varsta de 10 ani, copilul sa fie doctor docent in fizica nucleara, recunoscut pe plan mondial. La clasa zero faceau liniute, bastonase, cerculete si carligute. Acum in clasa intai au inceput cu ghicitoria. La anul, in ritmul asta, vor da in ghioc, oase de castor si ochi de nutrie inecata. Profesorul Dumbledore va fi atat de mandru…
wizard
Mai tineti minte problemele acelea spinoase, cu 5 muncitori sapa un sant de 12 metri in 3 ore. In cat timp vor sapa doar 3 muncitori un sant de 15 metri? sa se rezolve aritmetic. Da, pe vremea mea erau probleme tovarasesti cu sapat de santuri si ridicat blocuri… Acum sunt altele, cu tras fire de internet, cu cabluri coaxiale, cu imbarligaturi complexe.
Si ca tot am zis de scoala de ghicitorie, sa va spun cu ce exercitii a venit asta mic acasa, de si-a lasat parintii masca.
ghicitorie

Copilul a vrut sa faca exercitiul numarand pe degete.
– Nu pe degete! spuse invatatoarea.
– Cu liniute e voie?
– Nici cu liniute, nici cu degetele, nici cu numaratoarea! Faceti totul mental!
– Cum adica mental?
GHICITI!

Deci copiii trebuie în clasa 1 să ghicească. Păi clar că-n ritmul ăsta, în clasa a doua vor ști și unde se află Elodia! Pentru că din țâșpe mii de copii pe care-i avem acum în școli, dacă fiecare ghicește câte o locație și se fac cercetări acolo, se va găsi Elodia.

Așadar, nu vă temeți! Viitorul este pe mâini bune. Acum avem în țară și Școala de ghicitorie!

Aceasta postare a fost citita de 2693 ori !

Comments

comments

There are 15 comments left Go To Comment

 1. Sarcasticu /

  Cred că primul știu să-l rezolv. Știu?!

  4 > 3 e răspunsul, nu? Sau cum dracu e? :)) Stai mă! Nu râde! Sunt praf în matematică. Praf ..de mă tragi pe nas. 🙁

  Acum pe bune vorbind, care-i rezolvarea? 🙁

  1. Spanac / Post Author

   Na vezi??

 2. Servicii Funerare /

  Eu unul n-am facut asa ceva in primul an, dar daca s-a ajuns pana aici atunci este un lucru bun , eu am inceput cu bastonasele si cu adunarea si impartirea, daca mi-a duc bine aminte .

  1. Spanac / Post Author

   Păi da, dar aveam voie să facem pe degețele, aveam numărătoare…

 3. Pishky /

  Nu e școală de ghicit.. sunt chestii logice. Acum că învățătoarea aia nu știe ce înseamnă „a face totul mental” și le traduce „a ghici”, e partea a doua :D.
  Ce scrie acolo se traduce (spre exemplu în prima poză): care două numere însumate (primul mai mare ca al doilea) dau 7. Iar în partea a doua: care două numere însumate dau 7 (primul mai mic ca al doilea), iar suma celui de-al doilea este compusă din două numere egale.
  No.. și eu.. acu vreo 12 ani… făceam din astea și mi se păreau tare logice și tare simple. Dar na.. învățătoarea mea, în clasa întâi, nu mi-a zis: „ghicește” cred că ne-a explicat ea cumva cum să vedem chestiile alea și cum să ne dăm seama, logic, de ele.

  1. Sarcasticu /

   Ceva e în neregulă cu tine! :))

   Și până la urma Spănăcel, data viitoare când nu sunt sigur pe mine, șterge-mi comm-ul. :)) Și așa mă fac de râs de prea multe ori. 🙁

  2. Spanac / Post Author

   Or fi chestii logice. Pentru noi, avem peste 20j de ani! Dar pentru un copil de 7 ani? Nu ți s-ar părea deloc normal exercițiul.

   1. Pishky /

    Sarcasticule… eu m-am născut puțin plecată de-acasă :)) Circuite inversate prin creier… și d-alte d-astea :))
    Spanacule, eu făceam din astea în clasa întâi… țin minte că din astea ne-a dat prima notă în clasa întâi și eu nu am văzut că mai erau și pe pagina cealaltă… și am făcut doar o pagină și mi-a dat juma de notă.. că nu le făcusem pe toate :)). Dar mereu mi s-au părut ușoare… eu mă prindeam repede 😀

    1. Spanac / Post Author

     Ești geniu deci!
     Eu m-am uitat câteva secunde acum până să mă prind. Mic făceam cu numărătoare, cu fel de fel de ustensile, bețișoare, degețele, colegi…

 4. Radu Thor /

  Bine ca a venit Pishky cu lamuriri altminteri ma holbam pana maine la ele!
  Si se spune ca matematica este o stiinta exacta! 🙂

  1. Spanac / Post Author

   E exactă numai că se bazează pe ghicitorie nu vezi :))

 5. ubercool /

  Cand eram clasa a doua, ma intreba un mos de la bloc despre ce ne mai preda la scoala. Cand a auzit ala, a zis ca el a facut abea in clasa a V-a lucrurile alea. Eu numai stiu cand plm am facut chestiile astea, dar, daca le-a predat deja chestiile de baza, ar fi trebuit sa stie sa rezolve problema. Presupun ca stie sa numere pana la 10 si sa faca adunari si scaderi…

  1. Spanac / Post Author

   Păi da, știe. Însă pe degete. Că așa e la clasa I!

 6. Pingback: Recomandările săptămânii | Javra /

 7. Pingback: Un simplu exercițiu de aritmetică? /

Leave a Reply