Și cu creierul ce facem?

De multe ori m-am găsit gândindu-mă la niște chestii d-astea de te doare mintea. Mintea, acest labirint uman. Ceva de nedescris, de nepătruns.
Și după cum spune un clasic în viață:
– Cu creierul ce facem coane?
– Dă-l bă dracului la câini, să mânce și ei!

Cam așa merge treaba la noi în țară. De fapt în toată lumea. Panarame care pozează goale sunt vedete și fac miliarde, pe când olimpicii noștri la matematică sunt necunoscuți.

De ce? Că-s urâți cu spume mă! Au ochelari, cămașă pepit, fața plină de coșuri și mutră de pămpălău. Și mi se rupe mie cât face radicad din 3 PI pătrat. Ce face Beyonce? Ia uite ce dă nebuna din posterior!
nerds beyonce

În spatele acestor vorbe de-o calitate îndoielnică se ascunde un adevăr al naibii de trist. Ne tâmpim din ce în ce. Adevăratele valori sunt aruncate la gunoi, în timp ce niște cretine care s-au culcat cu fel de fel de bărbați cu bani, apar la televizor, fiind vedete mai cunoscute ca Papa!

Și aici nu vorbesc de Beyonce, nu mă înțelegeți greșit. E de ajuns să deschideți televizorul după ora 8 seara. Pe orice post apare o fătucă de are mai mulți ani de sex la activ decât au alții ani de muncă. Și-s considerate vede. Numai despre ele se vorbește. Hai să vă dau așa un test, la derută. Știți cine e flăcăul ăsta cu coadă? Dar gagica de lângă el?
gagiu gagica

Și cu mentalitatea asta se luptă și Luca. Care își promovează grupul Brains, not looks. Să-i ținem pumnii. Va avea nevoie.

E o luptă aprigă, parcă împotriva morilor de vânt. E o muncă de Sisif, însă cineva trebuie să aibă și inițiativa asta.

Și-am zis să-l ajut pe Luca în privința asta. Sarcină trasată de BlogalInitiative.
De ce să ajut? Din două motive. Aș minți dacă n-aș zice nimic de premiu.

Așadar pentru premiu și pentru că mi s-a urât de mentalitatea asta nesănătoasă. Și când cineva are inițiativa de-a schimba o chestie veche de sute de ani, îl ajut. Mai ales dacă ceea ce dorește schimbat coincide cu visurile mele. În cazul de față dacă ești urât nu te bagă nici dracu în seamă. Dacă vrei să fii secretară musai trebuie să ai decolteu generos și picioare până-n gât.

Adevărul e că suntem atrași de frumos. Ca un studiu, s-a demonstrat că elevii proferosilor frumoși au rezultate mai bune la învățătură. Numai că na, e cu dus și-ntors. Profesoară drăguță mai rar. Ca să fii profesor trebuie să știi carte nene, nu să apari în Playboy.

Asta nu înseamnă că ăia de nu-s atletici, au ochelari de vedere, sunt grași sau foarte slabi, sunt neapărat proști. Nu, poate (de cele mai multe ori) mai inteligenți decât restul lumii.

Ca exemplu să-l luăm pe Einstein. Nu mai e niciun dubiu că a fost geniu. Și ați văzut ce moacă avea? Bașca mai avea și nume de evreu. Stigmatul de evreu urât și tâmpit și l-a aruncat singur. Prin muncă.

I s-a rupt lui că are nume de evreu. S-a creștinat din câte am impresia. Neinteresant. Avea o mustață de vedetă porno a anilor 70. La fel, neinteresant.
Claia aia de păr de parcă era băgat în priză. Ei și?
A contat ce-a avut în tărtăcuță. Conform unor studii, creierul unui bărbat are 1,4-1,5 kilograme, iar cel al unei femei 1,3-1,4 kilograme (asta deoarece are capul mai mic, nu că e mai proastă).
Aceleași studii au arătat că geniile au șanțurile din creier (numite circumvoluțiuni) foarte adânci. Cu cât sunt șanțurile mai adânci, cu atât persoana e mai inteligentă.
Știți cât avea creierul lui Einstein? 1.200 de grame. Mai ușor ca al unei femei.

Asta așa ca un “știați că”. Adevărat că vă simțiți mai bogați spiritual acum? Mai învățați? Ce e aia ecuație cu o necunoscută? O facem imediat. That’s the spirit!

Așadar, ce cred eu despre această inițiativă. Pe lângă faptul că e demnă de urmat, trebuie să încerc să ghicesc niște dedesubturi. Luca am impresia că e ori grăsune cu ochelari care s-a sătura să fie lovit de diferite refuzuri la angajare. Așa că a muncit din greu și și-a făcut propria sa afacere. Și angajează oameni după ce au în cap, nu după câte pătrățele au pe abdomen, sau cupa de la sutien.

Și pentru că s-a săturat ca tipa din stânga să n-aibă aceleași șanse ca cea din dreapta, la angajare.
secretara boobs

PS. GAGIUL CU COADĂ E CAMPIONUL NOSTRU LA ȘAH, DIETER NISIPEANU. “VEDETA” BIANCA DIN DREAPTA LUI NU ARE NEVOIE DE NICIO PREZENTARE.

Aceasta postare a fost citita de 4961 ori !

Comments

comments

There are 24 comments left Go To Comment

 1. Radu /

  Am ramas uimit in ultimpul timp cum reusesc olimpicii romani sa castige atatea medalii si cercetarea noastra premii la saloanele de inventica

  1. Spanac / Post Author

   Câștigă deoarece muncesc. În ciuda lipsurilor materiale învață. Nu-și dau banii pe fel de fel de mcdonaldsuri, de tablete, telefoane, ci-și cumpără cărți și cursuri. Care unele nici nu le găsesc la noi. În plus sunt inventivi. Păcat că nu știe nimeni de ei. Știm de Drăgușanca când, cu cine și de câte ori se regulează, dar nu știm cum îl cheamă p-ăla de-a inventat calculatorul pentru nevăzători.
   Deoarece nu se promovează așa ceva. Se promovează în masă prostia, desfrânarea, fata de la pagina 5, fotbaliștii narcomani sunt ridicați la rang de zei…

 2. javra /

  Întâmplător, pe Nisipeanu l-am recunoscut.
  Dar ai dreptate, anorexica e mai cunoscută.

  1. Spanac / Post Author

   Tu faci parte din generațiile mai vechi. Ăia care mai puneau mâna pe carte și nu-i interesat de fata de la pagina 5…

 3. Alin /

  O spun cu toata convingerea, vazand ce se petrece din anul 2000 incoace :

  MI-E RUSINE CA SUNT OM !!

  1. Spanac / Post Author

   Ai dat-o cu bâta în baltă rău aici…

 4. Alin /

  Pai Spanac, daca tu asa crezi, na poftim, ca sa iti arat ce fac cu creierul copilasii astia retarzi :

  “Cătălin Botezatu este un model în viaţă pentru orice fiinţă pentru că el ia fete din viaţa reală şi le duce şi le îmbracă la Bucureşti şi pe unele chiar mai adânc în Europa”

  “Pe lângă modelul meu în viaţă eu am şi modele în viaţă, care sunt animatoare, cu care mă înţeleg bine, cu unele merg chiar la ştrand, când nu sunt obosite noaptea după dans. Au o viață bună, deci așa vreau să ajung și eu ”

  :”Modelul meu in viata este Gigi Becali, mai putin faza cu puscaria”

  1. Spanac / Post Author

   Și? Că noi am fost etalon vrei să zici. Noi ziceam că Manole a pus-o pe Ana la zid și a început să o lucreze.
   Întotdeauna for fi perle la BAC. Întotdeauna au fost, numai că nu s-au dat la televizor. Crime și violuri au fost de dinainte să se inventeze limbajul articulat. Și vor mai fi și peste mii de ani. Dar ce ne face mai presus de rengul animal este capacitatea de-a gândi. Da, cu toate perlele astea de la BAC, cu toate mătărângile luate în toate orificiile de curvele de care ziceam, omul gândește. cum să-i fie mai bine. Lui apoi urmașilor lui.

   1. Alin /

    Nu mi-ai prins ideea. Sigur, retardati erau si in Epoca de Piatra, ca altfel nu se imbogateau unii pe planeta de pe prostii manipulati, aici is de acord cu tine…. Dar nu vad cu ce consideri ca am gresit spunand ca din anul 2000 incoace incultura este promovata tot mai accentuat, pe an ce trece… Eu sunt convins ca e un plan clar de a aduce oamenii la statutul de simple animale, nu animale cu ratiune cum eram pana acum….

    Fiindca da, ratiunea e singurul lucru care ne face sa fim OAMENI. Fara ea, suntem simple animale.

    1. Alin /

     Sau, mai bine spus, EDUCATIA… Iar cum asta a devenit o raritate…e clar ca suntem pierduti….

   2. Alin /

    Aaa, deci suntem de acord. In principiu. OK, atunci.

    Dar… Zici ca omul gandeste cum sa-i fie mai bine. True ! Faza e ca mai nou, acest “mai bine” este scopul, iar mijloacele sunt tot timpul unele negative : furt, inselatorie, sex, manipulare, sclavagism etc etc etc… Omul vrea mai bine, dar numai prin metode inumane.

    De asta spun ca nu mai are nicio sansa omenirea, daramite Romania… Din moment ce e clar ca ne-am pierdut demnitatea, nu mai e cale de intors. Eu traiesc doar ca….nu am de ales….ca altfel, nu imi place viata, nu e cum mi-as dori eu, nu imi place nimic de pe planeta asta….

    1. Spanac / Post Author

     Vorbeam de afirmația ta deplasată cum că ți-e rușine că ești om. aici ai greșit mult.
     Poți să zici că ți-e rușine cu asemenea specimene de care am spus, nu că ți-e ție personal rușine că ești om.

 5. newparts /

  Si eu l-am recunoscut pe Nisipeanu dar sa ma bati daca stiu cine-i vedeta ca eu n-am vazut-o niciunde nici macar nu stiam ca-i vedeta 🙂
  Hai zi-ne cine-i vedeta ca tremur tot de nerabdare sa aflu.

  1. Alin /

   Cum cine-i vedeta ?! Este BARBIE ! Ce, nu vezi bine ?! Zi drept, cate 20 de pahare de vodca ai baut ?! :))))

   1. Spanac / Post Author

    E bloanda lui Botezatu. Apoi a lui Cristea. Apoi încă vreo 2 și acu e cu ăla de prezintă Vremea la ProTV. Nu Busuioc, ăla tinerel cu costumele de pleznesc pe el mai ceva ca pe Hulk. Victor Slav ăla. A luat-o la mâna 20. Dar dacă face femeie de casă din ea, cinste lui. Deși mă înșel…

 6. Savoir Faire /

  Sa vedem partea buna a lucrurilor:
  “radicad din 3 PI pătra”t va avea aceias valoare si peste 20 de ani, curul lu’ Beyonce va arata ca un burete de vase mucegait.
  Peste 40 de ani putini ii vor mai stie numele, dar radical din 3 pi la patrat va avea aceias valoare.
  Peste 500 de ani Beyonce va figura intr-un soi de registru electronic ca si star al secolului 21, radical din 3 pi la patrat va avea aceias valoare.
  Asta-i ironia faptelor.

  1. Spanac / Post Author

   Stai mă, că poate nu va avea aceeași valoasre. Dacă între timp se găsește cu exactitate cât e PI? Cine știe ce teoreme și apoteme aplică ăștia și se descoperă că de fapt PI e modulo 4.12?

 7. iordachec /

  Lumea e cretina coane dar asta e deja truism.

  1. Spanac / Post Author

   Credeam și eu că și cretinătatea are limite, însă m-am înșelat…

 8. Mihaela /

  Din pacate asa e lumea. In loc sa promoveze oamenii care merita cu adevarat ii promoveaza pe cei care arata intr-un anumit fel si apar mereu in presa de scandal.

  1. Spanac / Post Author

   Matematica și șahul nu vând. Curve gratis da, aia se vinde pe bani frumoși. Chit că e gratis curva, peștele îțiu ia bani. Și lumea dă. Câte 1 leu pe ziar, 1,5 lei pe alt ziar și tot așa.

 9. Vladimir /

  Pai vizeaza alta audienta, nah. Femeile alea sunt decorative si nu trebuie sa-ti explic eu ce functie au… Olimpicii si scientisti nu-s persoane publice. Nici nu vor. Crede-ma! Nevoie de recunoastere publica o au blondele cu balcoane cat terasa. Nu ei. Daca erau dornici de prima pagina a ziarelor se faceau artisti…sau blonde functionale pe net.

  1. Spanac / Post Author

   Nu vor prima pagină, dar măcar să le fie apreciate reușitele. Numai că statul nu-i premiază corespunzător.

Leave a Reply