Stirile tech intre adevar si fake

 

Redarea informatiilor la ora actuala este de cele mai multe ori ca o loterie. Informatiile curg nelimitat si nu toate acestea sunt documentate suficient. O buna parte din timp s-a considerat ca articolele jurnalistice sunt rigide si astfel s-a adoptat tehnica de a contura povesti in jurul evenimentelor. Acest lucru este riscant, deoarece unele detalii pot fi subiective, iar acest aspect conduce la pierderea continutului adevarat.

Este cunoscut faptul ca povestile atrag. O poveste buna este sursa succesului marilor branduri recunoscute in prezent. Totusi reclama si o stire despre un eveniment sunt doua situatii total diferite si trebuie prezentate ca atare.

In prezent, informatiile preluate din mediul online doina topul cautarilor. Multe titluri au scopul de click bate adica sunt atractive, dar continutul este despre total altceva. Aceasta este o strategie destul de utilizata de cei care isi doresc sa isi faca reclama si nu numai. Aceste informatii fake sunt usor de identificat, deoarece de multe ori nu sunt asocieri logice. Un exemplu concludent poate fi Vine sfarsitul lumii! sau Cum sa scapi de celulita in 3 minute. Dupa cum se poate observa, acestea nu sunt fondate pe un demers logic.

In general, un site de stiri care se respecta prezinta informatii atat documentate, cat si interesante, de actualitate, scopul principal al stirilor fiind actualizarea informatiilor cu privire la ceea ce se intampla in mediul inconjurator. O astfel de platforma este Momentum.co.ro.

Explozia in ceea ce priveste inovatiile din tehnologie au permis dezvoltarea stirilor tech. Acestea intereseaza in special generatia tanara.

Ce subiecte prezinta interes in stirile tech?

Daca te incadrezi in linia celor pasionati de tehnologie probabil iti doresti mereu sa fii tinut la curent cu ultimele noutati. Acestea pot sa faca referire la ultimele modele de smartphone-uri, despre concurenta dintre gigantii Samsung, Apple si Huawei sau alte aspecte care tin de specificatiile gadgeturilor inteligente si modul de implementare revolutionar.

Domeniul tech acopera in sine o arie mult mai vasta daca se aduc in discutie platformele precum Facebook sau Youtube. Popularitatea acestora a condus la necesitatea de a fi prezentate ultimele noutati despre upgrade-uri si actualizari. Pe Momentum.co.ro gasesti o categorie dedicata in lista tech news.

O stire veritabila este de a informa si nu de a crea neaparat panica. Spre exemplu, cand Huawei a fost banat de SUA, intrebarile principale care au creat controverse la nivel mondial erau daca se mai pot in continuare utiliza telefoanele din gama Huawei. De la furnizorii de accesorii pentru aceste telefoane si pana la magazinele de profil care aveau in stoc aceste modele de smartphone s-a format o criza generala. In realitate era vorba strict de apartenenta Google pentru urmatoarele lansari.

In plus, cei de la Huawei au specificat ca isi vor proiecta propriul sistem de operare. Cand are loc un eveniment la nivel global, informatiile sunt nenumarate. Aceste situatii sunt vazute de catre jurnalisti ca pe o oportunitate de a-si creste ratingul. Mai exact titlurile trebuie sa atraga si sa intereseze indiferent daca detaliile sunt fake sau nu.

Daca iti doresti sa detii informatii concludente, atunci este indicat sa verifici inainte sursele. In ceea ce priveste categoria stiri tech si nu numai, pe Momentum.co.ro gasesti obiectivitate completata de date de actualitate, la orice ora.

Aceasta postare a fost citita de 364 ori !

Comments

comments

Leave a Reply