Sunt în urmă cu tehnologia…

Ieri m-am întâlnit cu niște colegi din blogosferă la un eveniment foarte mișto, numit One World Romania, despre care voi scrie cu proxima ocazie.
Ideea e că mi s-a confirmat faptul că-s în urmă cu tehnologia. Sunt printre puținii bloggeri care nu au habar ce e ăla Google Maps, cum se folosește, care e cel mai bun program GPS pentru android, sau nu are net pe mobil!
sorry-no-internet-today-1
Trebuia să ajung la o anumită adresă. Evident, cu un program GPS găseam repede adresa respectivă. Însă neavând nicio felie de net, am mers pe metoda băbească. Întrebând.
Mi-am încercat norocul cu o vânzătoare de la un buticuț.
– Nu știu, nu sunt din zonă!
– Bine, mulțumesc.

Repet, un buticuț. Genul ăla de magazinaș în care proprietarul stă în blocul respectiv de 20 de ani și tot el e zilnic în spatele tejghelei, nu vreun supermarket. Lume pe stradă nu prea am găsit. Doar vreo doi indivizi care nu-mi inspirat încredere. La o intersecție am întrebat doi polițiști. Un nene și-o blondină. ambii au fost foarte binevoitori și mi-au indicat strada pe care o căutam. Exact vis a vis…

Apoi din acea stradă cam nepopulată nici de oamnei, nici de mașini sau câini (nici becuri nu prea erau grămezi) am întrebat singurul om pe care l-am găsit. Un țigănos burtos, care mi-a arătat strada căutată, bucuros că poate fi de ajutor.

Și ca niciodată, am întârziat la eveniment doar 5 minute! O mare realizare personală, deoarece imposibil să nu întârzii 20-30 de minute la aproape orice chestie pe care o am fixată.

La o întrunire mai veche observasem că-s printre puținii bloggeriu care n-are un telefon cu ecran de minim 4,7, dual core, twitter și facebook instalate!
Când mi-am luat eu telefonul nu aveam cont de facebook. Nu aveam nici blogul actual, nu cunoșteam boabă de social media (nu că acum aș ști multe), așa că am șters aplicațiile pe care nu le foloseam din root.

Însă acum, în vremurile când unii scriu posturi întregi de pe telefoane cu ecrane de 5,5 inci, când dau check-in-uri din 10 în 10 minute, când aruncă vorbe înțelepte pe twitter, să vină un amețit ca mine cu un smartphine dintr-o generație veche, fără net, fără programe instalate, mai-mai că-i un sacrilegiu într-o comunitate 2.0…

De aceea, revin în câteva zile cu un update la acest post. Ceva ce-am făcut pe vremuri și poate mai merge să mai fac și acum, fără probleme. Țineti-mi pumnii, vă rog!

Leave a Reply