Supărat sunt Doamne, supărat…

Ieri a venit pe la mine Mariusică, să-l ajut cu ceva. să-i transfer datele de pe un HDD pe altul nou. La el nu mergea HDD-ul nou, fiind de 2 tera. Am observat chestia asta abia la mine, când am încercat să instalez windows xp pe HDD. Nu voia neam. Numai blue screen.
Apoi am instalat windows 7. Ăla a mers, l-a instalat în maxim 10 minute.

De ce voia el să fac backup la date? Deoarece viața HDD-ului vechi era de 16%. Asta-i spunea un progrămel din Hiren’s Boot CD.

fix_hdd_bad_sectorsDupă ce i-am făcut omului backup, hai să vedem și la mine cum stau cu hardurile. STUPOATE ȘI ALTA NU! HDD-UL MEU DE 1 TERA ARE… 9% VIAȚĂ… Iar cel de 500 giga stă bine merci la 100%, boierește.
Am mai luat câteva progrămele d-astea, toate mi-au spus că am bad-uri pe el și că am viață între 9 și 30%. am întrebat oameni de meserie și mi-au spus același lucru:
– Backup la date pe un HDD nou și p-ăla vechi îl arunci!

Așadar fraților, acum sunt foarte supărat. Nu numai că n-am reușit să-mi iau RAM-ul de care spuneam (l-am luat de la o firmă fantomă care nu și-a onorat comanda timp de 2 săptămâni), iar banii i-am consumat pe țigări neveste-mii. Că nu reușește să se lase nici cu bătaia nici cu vorba bună.

Pe lângă RAM-ul care va trebui să mi-l iau (anul ăsta sper să fac mișcarea asta), cât de curând trebuie să-mi iau HDD nou. De 1 tera, deoarece ăsta-i plin de info trebuinicoase.

Și cum stau cu banii cum stau purecii pe Drăgușanca, va trebui să-mi vând tableta musai. O las la 170 lei, de la 200. E 100 lei reducere, mai ieftin nu găsiți.
3 ani garanție, căști, încărcător, cablu de date. cu cât mai repede, cu atât mai bine! Vreau nu vreau trebuie s-o dau, hard de-un tera iar să-mi iau!
Ce bine de-mi ieșeau versurile astea șchioape și când participam la concursuri pe bloguri… Poate mă făceam și eu cu sute de euro, tablete, telefoane, fel de fel…

Acum am rulat HDD regenerator. Dumnezeu cu mila, mă așteaptă câteva ore bune de belit ochii în monitor…(6 ore 58 minute)

There are 19 comments left Go To Comment

 1. aidan_ovidiu /

  Singura analiza potrivita a unui HDD este interpretarea SMART. Daca functia respectiva nu iti transmite avertismente si nu auzi sunete ciudate, nu intampini erori la scriere citire…nu vad problema.

  Also, softul ala de care ai vorbit tu e obscur, imprecis si irelevant.

  1. Spanac / Post Author

   Trei softuri mi-au zis că hardul e pe ducă.
   N-am zgomote, nu am erori de scriere/ citire…
   Cum fac analiza SMART?

   1. aidan_ovidiu /

    Softurile respective sunt niste aberatii, crede-ma, le cunosc. Scoate Speccy si urmareste log-ul HDD-ului si varianta gratuita HD Tune pentru un deep scan. Daca HD tune nu iti scoate clustere rosii, totul e okay.

    1. Spanac / Post Author

     HD tune zici. Am să-l dau și p-ăla jos. Danke!

     1. Spanac / Post Author

      E ciudat. I-am dat scan. după 3ore mi l-a scanat pe tot. n-am decât clustere verzi. Însă la health îmi zice că Realocated sector count 1337, iar la interface crc erros count am 230. Posibil din cauza unui fir bușit. În rest totul pare ok…
      Cred că un format n-ar strica…

     2. Spanac / Post Author

      AOLEU. I-AM dat si un fast scan. am cateva clustere verzi, cateva galbene, in rest toate-s rosii!

 2. mixy /

  M-ai băgat la idei, 1T are si-al meu si ce de date sunt acolo!…

  1. Spanac / Post Author

   Bagă HD tune și vezi ce și cum… Ideea e că niciodată nu verificăm HDD-urile. Și urlăm când pică vreunul de ne dăm cu capul de pereți. La fel ca și cu blogul. Un backup nu suntem în stare să facem…

 3. Nea Cornel /

  Nu doresc să nasc polemici inutile, dar, defragmentarea hardiskului+ sistemul de fișiere NTFS+ Window$= DURERI DE CAP.
  Recomand informare+ sistem de fișiere ext4+ sistem Gnu/Linux= CHILL OUT 🙂

  1. Spanac / Post Author

   Da mă… Linux linux și 90% din programe-s pt. windows…

   1. Nea Cornel /

    Sunt alternative și corespondențe din belșug! Așa cum am zis :Mai întâi informare…. apoi….
    Exemplu

    1. aidan_ovidiu /

     Aici sunt de acord cu Nea Cornel. Pana si gaming-ul se indreapta spre Linux cu noul Steam OS

     1. Spanac / Post Author

      Cu un steam nu se face primăvară… Cam greu să înveți acum lumea să lucreze cu Linux. Mulți (myself included) nu știu bine nici windows…

 4. aidan_ovidiu /

  Crede-ma, noile distributii Linux sunt infinit mai simple decat Windows. Pana si maica-mea, care a vazut un PC in poze, prefera Ubuntu.

  1. Spanac / Post Author

   Or fi… Tu ți-ai pus Ubuntu? Dacă nu, de ce?

 5. aidan_ovidiu /

  Yup, eu am trecut chiar la beta-testing de SteamOS. Pana acum rulam Ubuntu pentru facilitatile gratuite si imi faceam munca de pe el. Tineam Win doar pe sistemul de serviciu, pe care testez jocurile.

  1. Spanac / Post Author

   Și merg programe de windows pe el? Merge Photoshop? Merge LOL?
   Hai, că alea de muzică și filme sunt mii de playere, de alea știu.
   Hmm, știi ce? Am să fac ce voiam de multă vreme. După ce iau HDD nou, săptămâna viitoare, copiez datele pe el (15 mii de teste și nu mi-a gasit niciun bad…), îl formatez și bag Ubuntu pe el. să-=mi zici ce versiune să iau. Una user friendly și pt un noob ca mine. Iar pe HDD-ul nou, bag windows 7. Și voi avea și linux și windows…

   1. Nea Cornel /

    Când te hotărăști dă-mi un mail și am să te îndrum pas cu pas

    1. Spanac / Post Author

     Sărut mâna! Săptămâna viitoare, imediat cum iau hardul nou. Pe același hard, dar pe partiții diferite, evident, se pot pune 2 sau mai multe sisteme de operare, da?
     Nu de alta, dar nu vreau să-mi ocup 1 tera cu liinuxul, mai ales că habar n-am să-l folosesc. Deci vreo 200-250 de giga mi-ar fi arhisuficienți…

Leave a Reply