Suporterii sunt animale ce ar trebui castrate chimic?

Am zis ieri despre huliganismul suporterilor. Apoi am plecat având treabă în oraș. La Dristor 2 era plin de lume. Mă și miram de unde mulțimea aia, parcă mergeau la miting. Nu aveau steaguri, nici PET-uri de bere și semințe, pentru a merge pe stadion, deci nu păreau suporterii pe care îi știm de obicei. Doar că era o mare de oameni.
A venit un metrou și pronia a făcut să ne așezăm lângă un grup zgomotos de liceeni.
Spun liceeni deoarece se vedea pe ei că abia le-au dat tuleiele. În plus vorbeau despre cât de jegoasă și nasoală e o profă idioată care o ascultase pe una dintre pupezele bandei despre “Floare de colț“. Și cum fata numai chef de carte nu avea, era tufă de Veneția, primise notă mică și acum se plângea în gura mare în grupul ei de cât de ordinară e profesoara.
Ce să faci, profesorii ăștia nu văd că fetele n-au timp de școală? Trebuie să se ducă la solar, la manichiură, în mall. Când naibii să mai ai timp și de școală?

Pleacă metroul din stație și începe vacarmul.Gălăgioșii de liceu încep să tropăie în grup, zgâlțâinind metroul din toate încheieturile, ca un real roller-coaster subteran.
– Cine acum cu noi nu sare e prost de bubuie și moare!” – Cine nu sare, cine nu sare, ori e gabor, ori e prost de moare. Sau ceva de genul ăsta.

suporteri

Am început să urlu la ei să se potolească. Nu m-au auzit. Apoi m-a ținut taică-meu să nu mă iau de ei mai îndeaproape. Paznicul stătea la câțiva metri și se uita pierdut la ei. Puștani de 16-17 ani. Tropăiau ca niște urangutani în călduri și scandau.
Apoi au început să urle la unison “Mumu Dinamo“. Nu conta că-n metrou erau copii, bătrâni, femei, oameni care nu se duceau pe stadion. Tare aș fi vrut să apară de undeva mama unuia dintre ăia să-i dea câteva palme în văzul tuturor, să se sature de idioțenii pentru o vreme. Însă nu s-a întâmplat. Au coborât la prima, la Piața Muncii, probabil se duceau la meci.
Nu conta că erau steliști, sau dinamoviști. Puteau să țină și cu Steaua Roșie Belgrad sau cu Naționala Camerunului. Doar că atâta vreme cât urlă și deranjează toată lumea din jur, mi se pare corect să mă bucur când le scot dinții jandarmii cu bocancii.
Și apropos de jandarmi, mi-a povestit un prieten jandarm de-o fază la un stadion.
Se luaseră la încăierat suporterii între ei. Cu lanțuri, bâte, cutii de bere, brichete și Nokii 5110, cu ce-avea omul la îndemână.
Jandarmii erau puțini, cam 1 la 10 supoteri. Intraseră între ei să-i despartă, însă era clar că sunt în inferioritate numerică și ajungeau direct la spital. Căci atunci când intervin jandarmii, suporterii se înfrățesc subit și se ajută reciproc în a-i da suturi cu sălbăticie în cap jandarmului căzut la pământ.
Între jandarmi era unul nou. Genul ăla de mai întâi dă și apoi gândește. Adevărat om de acțiune. Înalt, bine făcut, creier cât nuca, jandarmul perfect.
– Băi, d-ăle cu tubul! strigă către el jandarmul șef.
jandarmi
Tubul este un tub mare de spray paralizant, mare cât un extinctor, ori și mai dihai.
Și omul ia tubul frumos de toartă și să-i. A început să dea ciobănește cu tubul în suporteri. A culcat câțiva la pământ, până să fie oprit de colegi.
– Nu așa mă animalule, dă-le cu spray din tub!

streang

Au fugit suporterii. E foarte păcător sprayul ăla cu piper. Nu poți respira, te ustură nasul, gura gâtul, fundul și sufletul! Plângi și nu poți respira. Cam cum mureau în primul război mondial englezii în tranșee, când le dădeau nemții cu gaz…

Doar așa au fost despărțiți suporterii. Doar cu forța. Am văzut în alte țări sunt opriți cu gloanțe de cauciuc, jeturi foarte puternice de apă etc.
Și-acum îmi pun iar întrebarea. Suporterii ăștia merită castrați chimic sau câte un juvăț?

There are 5 comments left Go To Comment

 1. Mariana /

  Cum sa mai lasi copiii sa mearga la stadion pentru a vedea un meci cand sunt astfel de suporteri care nu au nici o treaba cu ce se intampla pe teren si vin doar sa faca scandal…

  1. Spanac / Post Author

   Nu-i lași, te duci cu ei. Am văzut părinți inconștienți cu copii de 5-6 ani la meci, în mijlocul galeriei. Îți dai seama, dacă așa sunt părinții, ce va ieși din copiii ăia…
   chiulesc de la școală ca să meargă pe stadion, la solar, la mall…

 2. Elfbebe /

  Intrebarea era: Ce e aia scoala si la ce e buna, nu daca Mai au timp de scoala? Am prins o replica intr-un serial la TV, spusa de mama, copilului: Cand te apuci de munca? Raspunsul a fost: Ce ai mama cu mine, vrei sa rada tot satul de mine….

  1. Spanac / Post Author

   Era o poantă așa. Cu unul care voia să intre la facultate.
   Și maică-sa, supărată, i-a zis:
   – Uite Ionel e-n Spania, uite Gerogică a lu’ Mărioara, e-n Italia, o duc bine merci. numai tu vrei facultate, să ne faci de râs, măgarule!

 3. Pingback: Văd că de câteva zile pe facebook este foarte distribuită o pagină a unor unguri, numită Anti România. /

Leave a Reply