A supraviețuit 14 luni pe mare!

O știe de-a făcut înconjurul lumii este cea a mexicanului Ivan Jose (după propriile spuse).

Bărbatul, împreună cu un însoțitor au plecat pe mare, din Mexic, în septembrie 2012, dorind să ajungă în el Salvador. Nu se știu circumstanțele în care cei doi bărbați s-au rătăcit, însă au deviat de la traseu enorm. După câteva luni, însoțitorul a murit în condiții necunoscute. Probabil a fost omorât de supraviețuitor, pentru hrană (Nu mi-o luați în nume de rău, astfel de cazuri sunt mai dese decât ați crede).

mexic
Supraviețuitorul a fost reperat de pe locuitorii Atolului Ebon. Barca acestuia, cu o lungime de 7 metri avea motoare, însă fără elice. De asemenea, barca era avariată, văzându-se că este stătută la apă vreme îndelungată.

Acesta purta doar llenjerie intimă ponosită, era neras și foarte slăbit. A declarat că a supraviețuit prinzând păsări, pești sau chiar broaște țestoase, mâncându-le carnea și bându-le sângele (când nu ploua). În barca sa a fost găsită o broască țestoasă.

În prezent acesta se întremează, a băut apă multă și-a mâncat cu poftă. Are tensiunea foarte scăzută, dar se pare că își revin e. Un student norvegian care făcea cercetări antropologice pe atol a reușit să telefoneze atât AFP cât și autorităților insulelor Marshall (de care aparține atolul Ebon).
Abia în cursul zilei de marți, singurul avion de prin zonă se poate deplasa pe atol pentru a aduce supraviețuitorul la liman. Acesta s-a deplasat cu barca nu mai puțin de 12.000 de kilometri, peste oceanul Pacific.

Mai multe despre acest caz vom vedea începând de marți încolo. Presimt că știrea va fi foarte mediatizată.

Și nu m-aș mira să se descopere că ăia ori făceau trafic cu droguri, ori unul voia să fugă din Mexic, iar ălalalt era luntrașul (barcagiul). Deși Din Mexic se fuge-n America, nu-n El Salvador. Deci traficanți de droguri. Ar fi beleaua mare ca după ce se întremează ăla, să-l bage la bulău. Dar cred că-i dă drumul, dacă era un mare șef de cartel, ăla se plimba cu avionul, nu cu barca…

Alte cazuri asemănătoare:
În august 2006, trei pescari de rechini mexicani au fost găsiţi în apropiere de Insulele Marshall după nouă luni de derivă, la bordul unei ambarcaţiuni fără acoperiş.

Patru pescari din Micronezia, care pluteau în derivă, în Pacific, de 34 de zile, parcurgând aproape 1.500 de kilometri, au fost găsiţi, luna următoare, tot în apropiere de Insulele Marshall. Cei trei bărbaţi şi o femeie au supravieţuit cu peşte crud şi apă de ploaie.

În 1992, doi pescari din Kiribati au plutit în derivă timp de 177 de zile, până în Samoa.

Insulele Marshall, situate în Pacific, la Nord de Ecuator, au 60.000 de locuitori care trăiesc pe 24 de atoli, dintre care unii se înalţă la doar doi metri deasupra nivelului mării şi sunt ameninţaţi să fie acoperiţi de ape din cauza încălzirii globale. Sursa

Only 1 comment left Go To Comment

  1. elly weiss /

    Deci mai exista inca de-alde Robinson Crusoe…

Leave a Reply