The Purge – idee genială fără finalizare

Am fost de-am văzut The Purge. Băi, ideea din spatele filmului a fost absolut genială.
Anume că, o dată pe an, pentru 12 ore, ori infracțiune este legală. Violuri, crime, jafuri. absolut orice.
Care voia să participe lua un cuțit, topor, pistol, mașină cu țepi ca-n Carmageddon și năvălea pe ăia de avea boală.

Numai că jocul actoricesc a fost… n-a fost adică. Joc slab, slab de tot. Ethan Hawke ăla parcă nici n-a jucat.

În schimb, am avut un criminal foarte afurisit și foarte carismatic. Avea așa o față de-ți cerșea numa bocanci în mufă. Te antrena filmul. Serios, după ce l-am văzut p-ăla o oră, dacă-l zăream așa în carne și oase, dădeam buzna peste el. Îi săream la beregată cu mâinile goale. Rare-s filmele care mă aduc în starea de-a killări un actor.

A mai fost un film cu Maddona parcă, de rămâne ea naufragiată pe-o insulă, cu bărba-su și un alt tip, parcă servitorul lor. Poveste de dragoste între aia și servitor, scandal cu bărba-su, în fine… Numai atunci m-a adus Madona în stare să-i crăp capul c-o nucă de cocos. Să vedem care pe care.

Așa și-n The Purge. Numai uitați-vă ce moacă dulce are cremenalu’! Nu-i așa că-și cere niște lanțuri de vapor peste cârlionți?
the-purge

Totul a început bine în film, familia lui Ethan Hawke ăsta, adică el, nevastă și doi copii se închid în casă, securizată bine și așteaptă să treacă cele 12 ore de fărădelegi legale.

Numai că puștiulică ăla mic, de era fi-su, face o tâmpenie. Să vedeți numa ce-i trece prin cap idiotului. Duceți-vă la film și aflați. Luați niște calmante pentru nervi. Vă veți enerva. Nu din cauza filmului, ci din cauza caracterelor oamenilor.

Îmi place însă la film că-și bate joc filmul de America și de mentalitatea lor de aborare a steagului într-un mod barbar. Și hilar pe deasupra.
Râzi de leșini când ăia se pregătesc să omoare pe careva cântând cântece patriotice.

Ca fazele alea răsuflate. Când se pregătește să-l omoare pe careva deja rănit, stă și-i ține un perdaf de vreo juma de oră, timp în care ăla moare de plictiseală și foame.
Nu nene, vrei să omori pe careva? Păi trage în el, nu sta să-i monologhezi faptul că așa trebuie făcut, că moartea lui eroică semnifică jertfa poporului american, schingiut de legi și vrăjmași și… ZBANG!

Filmul este adus prin aportul RoImage, cărăra le mulțumesc pe această cale!

Leave a Reply