Ți-e rușine să recunoști că la școală erai slab?

Mi-am pus întrebarea asta de câteva ori până acum. Mi-e rușine oare că-n școală eram mai slab pregătit? Nu mi-e rușine. Am fost un elev mediocru, excelam doar la unele materii. Până la urmă totul depindea de profesor, fără să vreau. De exemplu, în clasele 1-4 aveam întotdeauna prima mențiune. Ba-n clasa a 2-a am luat premiul 3. În clasa a 5-a m-au mutat ai mei la altă școală, oricum ne mutaserăm din cartier. am nimerit la școala 56, la o dirigintă slabă, abia terminase cu-n an în urmă facultatea. Nu aveam note bune decât la limba română, îmi făcusem un ziar, scosesem 2 numere chiar. Însă fiind singur, treaba a murit repede. Nu prea aveau ăștia chef de scris atunci. Și acum mai am primul număr pe undeva prin sertar.

Apoi m-am mutat la altă școală. Clasele 6-8 au fost cumplite. nu excelem decât la istorie, unde aveam 10 pe linie, chit că joia o chiuleam întruna. Rula Czarne Czmury (Norii negrii), film polonez de capă și spadă.

Iar marțea mă scotea la tablă profesoara. Luam 10, orice întrebare îmi punea. La restul materiilor mă descurcam de-un 6-7. La fizică și chimie însă, eram clei. Numai 3 și 4 pe linie. Nu mi-au plăcut materiile alea nici să mă pici cu ceară.

La liceu am intrat după cu voiam, la informatică. Nu trecusem altă opțiune sub informatică, dacă picam, nu mă trecea la altă clasă, ci la școala profesională. am luat, aveam meditatori la matematică și la română, plătiți cu bani grei de părinți.
La liceu cam aceleași note le luam. Cam 7. Mai luam și 4 și 10. Însă la fizică, chimie și idioțenia de biologie, tufă de Veneția. Note mici. Profesoara de fizică mă ura profund. Nu-i nimic, sentimentul era reciproc. Probabil credea că mă vopseam eu ca să par mai interesant. Într-o zi a venit mama la școală, aveam ceva absențe la materiile astea cu care nu mă înțelegeam. Aia a crezut că și mama se vopsește și-a prins mai multă ură pe mine. Mă rog, până la urmă treceam clasa. Mai o lua și diriginta la 3 păzește pe aia, mai venea mama pe la școală, de milă de silă treceam. La chimie toceam ca să trec lasa. Ba chiar în clasa a 11-a mi-a ieșit mediat 7. Cu biologia la fel, chin. Musculița de oțet, încrengătura nuș cum, familia nuș cum, nucleu, membrană, citoplasmă, dracu să le ia!

Bine că la bacalaureat nu am ales așa ceva, ci istoria. Și acum mă întreb cum de-am primit doar nota 6, când făcusem de 8. La română și engleză am luat 9,5. La matematică 5,33 iar la informatică fix 5.
liceuApropos, poza asta vom încerca mâine s-o refacem. După 15 ani!

Nu mi-e rușine să recunosc. Am fost un elev mediocru, nu știu multe despre istorie (nu mai știu ani, domnitori și alte prostii), geografie, fizică sau chimie. Și nici biologie. În rest, la cultugă generală… În ultimii ani am făcut teste de cultură generală pentru copii. eu le concepeam, copii (clasele 1-12) le aveau la concurs.
Voi cum ați stat în școală/ liceu? V-a ajutat cu ceva faptul că ați avut 10 sau 6 pe linie?

Aceasta postare a fost citita de 2017 ori !

Comments

comments

There are 12 comments left Go To Comment

 1. Claudiu Burlacu /

  La matematică şi română mai mult de 6 nu am avut.Cu chimia şi istoria m-am avut bine, note bune.Cel mai mult îmi plăcea geografia şi încă mai îmi place.În rest sunt ca şi tine 🙂

  PS: trebuie să mă apuc să citesc ultimele articole, nu am mai dat de ceva timp pe la tine 🙂

  1. Spanac / Post Author

   Cu româna m-am avut bine, mai puțin în clasa a șaptea, când am avut un doi primit pe datat de 2 a doua, pentru tema nefăcută a treia oară consecutiv. Anul ăla mi-a ieșit mediat 7 într-un final.
   Geografia n-am agreat-o, însă împușcam un 6-7 la ea…

 2. Sarcasticu /

  Aiiiii! Școala vieții! N-am suportat absolut deloc generala și liceul. În clasa a 7 a n-am dat un semestru întreg la școală. Însă…aveam 10 pe linie la toate materiile. Nu, nu dădeam un bănuț în plus. Prindeam repede și uitam la fel de repede. :)) Aveam noroc la teste. Găseam cele mai inovatoare metode de copiat. Prin clasa a 8 a am rămas corigent. Du-te și dă corigențele..Emoții, ce să mai. Am trecut. 🙂

  Liceu!? Clasa a 9 a…trebuia să mă fac cunoscut în liceu, n-aveam timp de lecții. Clasa a 10, la fel, am rămas corigent. Bine, până în clasa a 10 a am stat la profesională, după, ca tot omul de rând, m-am mutat la liceu. 2 ani de liceu, și ăștia trecuți ușor. Bac? Pf…9 pe linie. :))

  Facultate? Oh. Din tot și toate, întotdeauna am iubit facultatea. Nu știu de ce! Nici pe acolo nu mă prea duceam. Făceam mai mult ore suplimentare pentru „elevi excelenți”. Na. Acum e timpul deducției. Cine ar fi crezut că Sarcasticu e ăsta? :))

  1. Spanac / Post Author

   Nu am rămas niciodată corijent pe vară. Doar la o materie în facultate, unde am luat examenul la re-re-re-examinare, ultima șansă. Atunci au luat doi oameni examenul. eu care tocisem și unul care reușise să copieze. 15 au repetat anul, nu exista sistemul ăla cu puncte, de treci clasa cu corijențe la noi.

   1. Sarcasticu /

    Eh. Hai acum să nu comparăm generațiile noastre. N-ar fi corect. 🙁

    1. Spanac / Post Author

     Nu știu cât de corect este. Nu știu ce vă predă vouă acum la școală. Știu doar că nu mai e interes, nici din partea elevilor nici din partea profesorilor. Însă întotdeauna au fost diferențe din astea între generații. Că nu știi să-l ajuți pe fi-tu la o problemă de clasa a 3-a. Așa e de zeci de ani. Ba chiar un gagiu l-a sunat pe fi-su de 11 ani să-l întrebe de-o chestie la matematică, la vrei să fii milionar?, în America.

     Uite chiar și eu am pus nu cu multă vreme în urmă o problemă de se dă copiilor la școală. Și era vorba de atenție sporită nu de vreun calcul complicat. Vezi aici.

     1. Sarcasticu /

      Măi, sincer să fiu, habar n-am ce le mai dă ăstora, din generația asta, la școală. Dar „pe timpul meu” școala înseamna școală! Aveam un diriginte de istorie. Uh! Un minut nu lipsea de la ora lui. Și în plus, își făcuse un fetish ciudat. Numai pe mine mă bătea în orele lui. 🙁 :))

     2. Spanac / Post Author

      Nu, nu am avut bătăi în școală. decât noi, elevii. a, că ne mai trăgea de urechi da, dar nu să dea cu palma sau pumnul. Îi păștea un scandal monstru. Acum ăștia se bat parte în parte. Și cică hai să contruim școli, nu biserici. Mai merge cineva la școală?!

 3. Rudolph Aspirant /

  Eu am fost un elev cam de nota medie 7,8. Noroc ca am reusit ca nota cea mai mica la purtare sa fie 8 totusi, ca asta mi-a mai ridicat media scolara, ca altfel istoria m-ar fi tras in jos la niveluri catastrofale !

  1. Spanac / Post Author

   La purtare am avut 10 pe linie, cu toate că făceam niște tâmpenii cât casa câteodată.

 4. Mortu /

  Cu siguranță mulți înfloresc trecutul.
  Eu am fost campion pe sate la Engleză dar praf la tot ce înseamnă Biologie, Chimie, Fizică, Matematică 🙂

  1. Spanac / Post Author

   Na, ai văzut. N-a fost așa greu, este?

Leave a Reply