Totul despre prevenirea si combaterea manei la plante

Exista un numar de boli si afectiuni intalnite in randul plantelor care provoaca pierderi insemnate in culturi. Nimeni nu isi doreste ca toata munca depusa sa constea in final intr-o roada saraca, motiv pentru care tratarea corespunzatoare a culturilor reprezinta o necesitate.

Agricultorii au datoria de a se informa in legatura cu tratamentele pe care le pot efectua pentru a preveni distrugerea culturilor. Exista o serie de produse pe care le puteti folosi pentru a avea parte de rezultate vizibile si eficiente.

Va invit sa cititi in continuare pentru a descoperi care sunt cele mai bune fungicide si cum trebuie aplicate acestea. Am beneficia de ajutorul specialistilor de la erbicid.ro si vreau sa impartasesc ceea ce am aflat cu toti cei care doresc ca la vremea strangerii sa aiba recolta bogata si sanatoasa.

Care este cea mai buna solutie petru combaterea bolilor la plante?

Unul dintre cele mai bune fungicide de contact disponibile pe piata, si la un pret mai mult decat accesibil pe erbicid.ro este Antracol 70 WP. Pentru ce este indicat tratamentul cu acest produs? Efectele deosebite obtinute in urma aplicarii acestui tip de funcigid sunt remarca mai ales cat este folosit in combaterea bolilor la tomate, cartofi, hamei, castraveti, mari, peri, ciresi si ceapa.

Produsul, de tip organic, are rolul de a stopa germinatia sporilor, precum si patrunderea de micei eliberat de ciupercile patogene in plante. Este necesara o formula superioara pentru a putea combate corespunzator bolile intalnite in randul culturilor mentionate mai sus. Antracolul reuseste sa adere mai mult decat bine la suprafata organelor care se doresc tratate, efectul acestuia fiind remanent, actionand pe zonele in care este aplicat tratamentul pentru un timp cuprins intre 7 si 10 zile. Depind, intr-o mare masura, si conditiile locale. Acest tip de fungicid reuseste sa blocheze aparitia de forme rezistente, combatand orice boala.

Este important ca produsul folosit pentru a combate mana sa prezinte si o rezistenta crescuta la ploi, pentru ca in caz contrar, tratamentul nu va avea nici un rezultat si veti depunde munca in zadar.

Recomand sa va orientati dupa un produs care sa contina suplimente precum microelemente cu rol de crestere, care sa ajute culturile de plante sa se dezvolte corespunzator si sa tina la distanta factorii nocivi.

Ca sa va fie mai usor sa realizati aceasta sarcina, va prezint cateva detalii tehnice legate de cum trebuie aplicat tratamentul cu Antracol in functie de tipul de planta.

Asadar, pentru culturile de cartofi care necesita tratamente contra manei, precum si a altor boli precum patarea bruna, este necesara o cantitate de 300 – 400 l pentru o suprafata de 1 ha. Vor fi necesare cel mai mult trei tratamente pentru rezultate optime. Intervalul dintre acestea trebuie sa fie de 14 zile si se incepe aplicarea solutiei odata cu fenofaza de dinaintea de incheierea randurilor.

Pentru tomate, care prezinta boli precum patarea bruna sau alba, alternarioza sau mana, sunt necesare trei tratamente, intervalul dintre stropiri fiind de 7 – 10 zile.

Pentru a stopa mana la castaveti, dar si alternarioza, specialistii erbicid.ro mi-au recomandat un numar de pana la trei tratamente pentru fiecare sezon. Intervalul intre aplicarea acestora a fost de 7 – 10 zile, iar cantitatea de solutie utilizata de 600 – 1000 l/ha.

Este foarte important sa se respecte cantitatile exacte recomandate pentru ca rezultatele sa fie cele mai bune. Sper ca iti sunt de folos aceste informatii. Daca vrei sa afli mai multe despre acest fungicid, te invit sa accesezi site-ul erbicid.ro.

Aceasta postare a fost citita de 565 ori !

Comments

comments

Leave a Reply