Tratamente paradontoza – non-invazive sau chirurgical

Parodontoza este o afectiune foarte comuna prezenta la nivelul cavitatii bucale si care isi face simtita prezenta prin inflamarea gingiilor si deteriorarea structurii de sustinere a dintilor. Astfel, este esential sa fie luate masurile adecvate inainte ca aceasta sa se dezvolte, iar de la primele masuri pacientii ar trebui sa se prezinte la medic.

Simptome

De multe ori se intampla ca parodontoza sa avanseze in liniste, insa printre simptomele ce pot aparea se numara inrosirea, inflamarea si sangerarea gingiilor, retractia acestora, mobilitatea dintilor, respiratia urat mirositoare sau gustul neplacut in gura. Asadar, examinarea la specialist presupune analizarea atenta a starii gingiilor, insa se verifica si mobilitatea dintilor, fie se poate apela la radiografii.

Prevenire

Pentru a preveni atat parodontoza, cat si oricare alta afectiune de la nivelul cavitatii orale se recomanda respectarea igienii orale zilnice, care trebuie sa includa periajul de minim doua ori, dar si folosirea atei dentare si a apei de gura. Mai mult, se recomanda efectuarea unor controale la stomatolog la fiecare sase luni, pentru ca doar pe aceasta cale se poate identifica orice problema inca din fazele incipiente, atunci cand tratamentele sunt mai usor de urmat.

Tratament

Spre deosebire de gingivita, care e considerata prima etapa a parodontozei, aceasta din urma nu poate fi eliminata complet, chiar daca uneori structurile afectate precum osul se pot regenera, de cele mai multe ori efectele sunt permanente. In schimb, prin adoptarea unei igiene orale stricte se poate stopa oricand avansarea acesteia. Tratamentul parodontozei difera in functie de etapa in care se afla afectiunea, astfel ca uneori un simplu detartraj, alaturi de periajul profesionist pot fi de ajuns. Avand in vedere ca placa bacteriana si tartrul favorizeaza dezvoltarea afectiunii, in prima faza este esentiala indepartarea acestora de pe suprafata dintilor si gingiilor, iar detartrajul poate fi efectuat doar in cadrul cabinetului stomatologic.

Daca acestea nu au succes, adesea poate fi nevoie de o interventie chirurgicala prin care sa se elimine pungile parodontale formate la nivelul gingiilor, unde se depoziteaza bacteriile. Tot pe aceasta cale pot fi remodelate si gingiile care s-au restras de pe radacina dintilor, insa se poate apela si la diferite tehnici de regenerare osoasa, in cazul in care structura a fost afectata in proportii ridicate. In schimb, exista si situatii in care singura posibilitate de tratament ramane extractia dintilor afectati, insa pentru a evita astfel de cazuri, oricine poate apela la Clinica ProDent, pentru ca medicii de aici sa gaseasca intotdeauna cele mai bune solutii.

Hope its helpful: www.abestfashion.com, thanks mehndi design images

Aceasta postare a fost citita de 730 ori !

Comments

comments

Only 1 comment left Go To Comment

  1. Marius /

    Interesant, o sa le fac si eu o vizita, multumesc pentru recomandare.

Leave a Reply