Trotuar rulant între Gara de Nord și Basarab!

Ieri s-a inaugurat trotuarul rulant care face legătura între Gara de Nord, Gara Basarab. Acest proiect a costat 11 milioane de lei.
Trotuarul este alcătuit, de fapt, din șase trotuare rulante, câte trei pentru fiecare sens, cu o lungime de 80 de metri fiecare, care se deplasează cu 0,5 metri pe secundă.

Are o capacitate de 6000 de persoane pe oră, este dotat cu senzori de pasageri și viteză. Partea bună este faptul că este acoperit. Este ca un tub de plexiglas.

Prezent la inaugurare, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că trotuatul rulant este “gama completă de civilizaţie“, cu ajutorul căreia călătorii au acces la toate mijloacele de transport din zonă.

“Chiar dacă nu vor traversa 6.000 de oameni, vor traversa 5.999 şi dacă or avea şi paporniţe şi mămăiţele, şi bătrânii care merg spre gară, tinerii nu vor avea, vor merge ei mai repede decât trotuarul rulant (…), eu ştiu că este gama completă de civilizaţie într-un nod ca ăsta, intermodal”, a declarat edilul.
trotuar

Asta e știrea pe scurt.

Pe mine personal mă lasă indiferent. Da, e un lucru bun că s-a făcut, e european, nu suntem chiar așa de înapoiați, avem trotuare mișcătoare ca la aeroport.
Însă cât timp va dura până se va distruge toată șandramaua? Ca de exemplu, când ați văzut ultima dată funcționând scările rulante de la Universitate?
– S-a stricat? Lasă-le bă așa, să facă mișcare, că din cauza lor s-a stricat, că aruncă cotoare de mere și mucuri de țigări!

În ăștia 80 de metri de trotuar, eu propun să pună un paznic exact la mijloc. Care să fie cu ochii pe călători. Să fie un post de pază non-stop acolo. Trebuie să stai cu biciul pe ei, să nu s-apuce să zgârie plexiglasul ăla, să nu creeze ei arta străzii cu graffitti, chestii de genul ăsta. Câte un paznic pe fiecare sens. Și dacă se observă că-i ceva în neregulă, să i se impută ăluia. Exceptând faptul când se vor bloca, din varii motive (la fel ca scările rulante).
Nu mă înțelegeți greșit. Uitați-vă la metrou. sunt paznici în metrou, în vagoanele astea noi. Car au și ele vreo 10 ani parcă, dacă nu mai bine. Ați văzu vreun geam zgâriat cu cheia? Vreo mâzgălitură “artistică” pe pereți? Eu NU! Asta înseamnă că oamenii sunt civilizați. Și asta se întâmplă doar dacă stai cu ochii pe ei.

Pe de altă parte, a înțeles cineva ce-a zis Oprescu?
De ce a ajuns ăsta primar? C-o fi doctor de excepție, nu neg. Însă când vrei să te dai mare folosind cuvinte alambicate, vezi cum le bagi între ele să nu-ți iasă… ca-n melodia aia de la Paraziții, cu “ai grijă cum pui virgulele, să nu-ți dai singur la mumu“.
trotuar1

trotuar3

trotuar4

trotuar2

There are 8 comments left Go To Comment

 1. Alexandru /

  Foarte interesant, multumesc. Continuati tot asa!

  1. Spanac / Post Author

   Mulțumesc. A apărut și știrea cu vacile exportate în China.

 2. Servicii F /

  Infrastructura CFR este in moarte clinica, traficul a scazut de la an la an, garile sunt de-a dreptul focare de mizerile , in schim ne mandrimsi taiem panglici cu trotuarul rulant, Felicitari d-le Oprescu !!! Astept cu nerabdare autostrada suspendata , sau poate ea exista dar nu o vedem nu o vedem noi de suspendata ce e !

  1. Spanac / Post Author

   Eu aștept să văd străzi în București… Deocamdată văd cratere

 3. Crisego /

  Normal ca era nevoie de un trotuar rulant, ca doar avem scari rulante functionabile la Universitate. Ca doar avem autostrazi, ca doar avem de toaaaate! Doar asta ne lipsea…

  1. Spanac / Post Author

   Așa, așa!

 4. Servicii Funerare /

  Oare cine s-a ocupat de lucrare ? trebuie urmarit circuitul banilor , altfel nu o sa identificam niciodata adevarul .

  1. Spanac / Post Author

   Eh, unul e primarele!

Leave a Reply