Tu știi când te vei îmbogăți?

George, un vechi prieten, m-a vizitat într-o dimineață. Ne-am băut cafeaua împreună. El e un bun povestitor. În urmă cu câțiva ani a fost plecat din țară pentru trei zile. La întoarcere, mi-a povestit două săptămâni impresiile lui de călătorie! Acum, mi-a prezentat planurile lui de vacanță din vara anului viitor și mi-a reprodus vorbele unui anonim: „Călătoria este singurul lucru care se poate cumpăra și care te face mai bogat”. George mi-a zâmbit larg și m-a întrebat: „Băiete, tu știi unde și când te vei îmbogăți?”

– Nu știu. Când? Mă duc oriunde!

– Habar n-ai, fiindcă nu știi ce să faci! În mărinimia mea, îți spun eu: trebuie să călătorești prin locuri necunoscute, oriunde și oricând.

– Da, dar anonimul care a debitat cugetarea aia călătorea pe banii părinților…

– Coane, am văzut zilele trecute la tembelizor cum un individ făcea turul lumii pe bicicletă. A plecat fără niciun ban și trecuse deja prin multe țări, până să ajungă în România…

– Of, sărmanul, îl întrerupsei eu, aici i se fură bicicleta!

– Ascultă și bagă la cap! Biciclistul se va întoarce foarte bogat!

– Dar tot fără vreun ban în buzunar, Georgică!

– Omule, însuși Dalai Lama ne îndeamnă ca, o dată pe an, să ne ducem undeva unde n-am mai fost.

– Da, bun sfat! Așa și eu pot da sfaturi utile: ar trebui să facem mișcare în fiecare zi. Poți fi sigur că eu unul nu mă mișc din loc!

George oftă, își goli ceașca de cafea și reluă:

– Oricum, am de gând ca anul viitor să-mi petrec concediul de odihnă în Grecia. Nu știu precis unde anume.

– Bun plan! Dar dacă chiar ai de gând să plătești în avans de acum pentru ce vei face la anu’, îți amintesc de oamenii ăia care au plătit nu cărei agenții pentru niște servicii viitoare. Agenția a dat faliment și banii lor s-au dus pe linie de suflet…

– Eh, păi eu merg cu orice agenție? Numai cu ColibriTour, agenția cu care am fost și anul trecut în Cipru, la Larnaca. Știu doar că iau avionul, fiindcă fac mai puțin pe drum decât cu autocarul.

– Da, dacă nu pică avionul, o să ajungi la destinație! Dar de ce tocmai cu ColibriTour?

– Fiindcă m-am convins că-i o agenție serioasă, oferă servicii excelente la un preț convenabil și are cele mai multe oferte de sejururi în Grecia: la Creta – Chania, Mykonos, Corfu, Zakynthos, Rhodos… Oriunde în Grecia mă voi simți bine. N-am mai fost acolo, dar am auzit numai lucruri bune.

– Hm, dacă zici tu… Poate o să fac și eu o încercare cu agenția asta. Unde găsesc datele de contact?

– De pe site-ul ColibriTour.ro. Uite, l-am găsit pe telefon. Notează: Sebeș, Str. Mihai Viteazu nr. 3, Județul Alba, 515800, sebes@colibritour.ro, tel. 0040 258 733 511.

Alba Iulia – Centru, Str. Avram Iancu nr. 3, Județul Alba, 510085, alba@colibritour.ro, tel. 0040 258 811 244.

Alba Iulia – Cetate, Bd. Revoluției 1989, Bl. Cf11, Județul Alba, 510077, cetate@colibritour.ro,m tel. 0040 358 401 411.

Blaj, Str. Republicii nr. 57, Județul Alba, 515400, blaj@colibritour.ro, tel 0040 258 714 000.

Aceasta postare a fost citita de 1685 ori !

Comments

comments

Only 1 comment left Go To Comment

  1. Dyya /

    Interesant….

Leave a Reply