“Uite ungurii, dă-le foc!”

27312_largeVăd că de câteva zile pe facebook este foarte distribuită o pagină a unor unguri, numită Anti România. Niște descreierați p-acolo, vorbesc în ungurește și înjură românii.
Noi nu ne-am lăsat mai prejos și am făcut zeci de pagini anti unguri, care instigă la violență. Păi se putea să nu?
Acum se războiesc cele două tabere pe facebook în prostie. Hai să vă explic eu cum stă treaba asta cu “dă-le foc ungurilor“.
Formațiunea aia Anti România, e formată din câțiva oameni. Hai să zicem 1000. Ungaria are o populație de 10 milioane de oameni. Deci procentul ăla de 1000 de descreierați e infim. De aici până la “moarte ungurilor” e cale lungă.
Aici vorbim în majoritate de suporteri idioți ai unor echipe de fotbal. Și după cum v-am mai spus, toți suporterii violenți sunt la fel, indiferent de țară și nație. Că-s formațiune Anti România, că-s suporteri steliști sau dinamoviști, sunt o apă și un pământ. Noroi, rahat.

Personal, am fost în Ungaria. Mi s-a vorbit frumos, respectuos, chit că eram român. Dacă nu eram singur, vorbeam cu ceilalți în românește evident. Nu s-a uitat niciun ungur urât după noi, nu ne-a scuipat nimeni, n-a sărit niciunul să ne ia gâtul.
Singur am intrat în câteva magazine și l-am întrebat pe vânzător în românește. În două cazuri mi s-a răspuns în engleză, altul m-a întrebat într-o românească stricată dacă putem vorbi engleza. Am fost tratat ca orice alt om, indiferent de faptul că eram ungur, țigan, român sau vietnamez.
O întâmplare comică am avut-o într-o localitate turistică de pe lângă lacul Balaton.
Eram cu diriginta de la școală și femeia voia să ia niște pandantive pentru nepoate.
Pe tarabă erau cercei, brățări, inele, fel de fel, numai pandantive nu. Diriginta nu știa engleză, iar franceza ei nu se pupa cu-a vânzătoarei unguroaice.
Se întoarce către mine și-mi spune:
Cum, să-i zic eu femeii că vreau pandantive?
– A, doriți pentru pus la gât, doamnă? Avem aici! răspunde din spate vânzătoarea. Repet, vânzătoare unguroaică.
– Știți românește? Sunteți româncă?
– Nu, sunt unguroaică, însă am învățat româna și engleza. Vin mulți turiști și-mi prind bine ambele limbi.

A vorbit femeia într-o română perfectă. Și da, știu sigur că era unguroaică, văzându-i buletinul.

Una e să-i înjuri pe unguri în general, făcând o prostie mai mare decât tine, alta e să-i înjuri, nefiind de acord cu ei, pe extremiștii violenți. Da, ălora puteți să le dați foc, să le rupeți picioarele. Și ungurii le-ar face la fel!

There are 8 comments left Go To Comment

 1. Sarcasticu /

  Și mass media asta plină de căcat îi mai place să „înfrumusețeze” textul. Păcat că atunci când vine vorba de români și unguri, mass media tratează doar subiectele care le găsesc la câțiva descreierați, cum i-ai descris și tu. Sunt mulți ungurii care n-au nimic cu România și viceversa. Dar deh, trebuie și gurița altora să pape, deși, de cele mai multe ori, papă numai caca.o.

  1. Spanac / Post Author

   Care text?
   Ungurii în majoritate n-au nimic cu românii. Sunt la fel ca și noi. Cel mai mult strică ăștia care-s aici și scuipă în jur orice român, crezându-se descendent direct al lui Attila.
   Însă, pe ăia au ură ungurii. Nu toți, dar majoritatea. De obicei comunitățile mici vor câte în lună și-n stele și nimic nu le convine.
   N-am zis că toți minoritarii de la noi fac gălăgie, cunosc destui care se uită câș la ăia gălăgioși și-i înjură în sân.
   Și un exemplu foarte bun este la Dan pe blog.

   http://dan-blog.ro/romanii-si-maghiarii-din-transilvania.html

   1. Sarcasticu /

    Vorbeam în general de mass media care oferă doar reacții negative pentru o publicitate mai bună, nu doar despre unguri. Cât despre „problema” cu ungurii și românii, mi se pare o prostie totală. Dacă unul este contra românilor/ungurilor, asta nu înseamnă că toți gândesc la fel. Dacă tot manipulăm, ar trebui să o facem cu cap. 🙂

 2. alina /

  cred ca cineva urmareste ca intre romani si unguri sa fie disensiuni.
  probabil ca, la un moment dat, se pot folosi de starea asta de tensiune pe care o alimenteaza

  1. Spanac / Post Author

   Se urmărește de mult chestia asta. Cei care trăiesc acolo în zonă vor în Ungaria. Ungaria nu-i vrea deloc. Așa că ei fac scandal și cer autonomie. “Păi dacă noi nu vrem România și Ungaria nu ne vrea, hai să avem noi țara noastră.”
   Și sunt împinși din spate în ideile astea de UDMR…

 3. Buculesei /

  Dar ce zici tu de cei care traiesc in Romania si vorbesc ungureste ??? Subliniez ca TRAIESC, nu viziteaza. Te mai iau si peste picior ungurii in tara noastra proprie … O spun din experienta proprie. Ce sa mai spui ca esti in Romania si indicatoarele sunt in ungureste ? De ce indicatoare tocmai in ungureste ? In ce tara vezi indicatoare in romana ???

  Frate Romania-i Romanie si trebuie facut totul in romana. Judetul Mures de exemplu e populat extrem de mult de unguri si fac ce vor ei acolo.

  1. Spanac / Post Author

   Da, am explicat mai jos de ce. Vor autonomie, deoarece nu suportă România iar Ungaria nu-i suportă pe ei.

 4. Pingback: Ungurii trebuie scosi afara @ Buculesei.eu /

Leave a Reply