Un revelion de neuitat

Narați cum a fost cel mai reușit revelion al vostru. Asta e cerința. Să spun, să nu spun? Asta-i întrebarea.
Spun. Însă nu voi nara cum a fost cel mai frumos revelion. Voi declara sus și tare cum a fost cel mai… de neuitat revelion.

Eram la cumpăna 2006-2007. De obicei eu mi-am petrecut revelionul acasă, în familie. Nu am fost plecat prin munți, prin Grecii sau insule exotice. Acasă taică, alături de țuica bătrână de prune. Însă atunci eram singur. Taică-meu chemase un prieten la el, iar eu rămăsesem singur. Și să stau cu ei nu prea-mi venea, cu toate că spuneam bancuri de râdeam toată noaptea. Un prieten plecase la munte cu gagica, altul plecase la țară, eu n-aveam femeie…
Și plângându-mă unui amic despre revelionul pe care-l voi petrece dormind sau pe mIrc, mi-a spus că e party la el. Și să vin, că-s mulți mircomani cunoscuți acolo.
Zis și făcut. Revelion cu rockeri. Ce poate fi mai frumos?

Ajung la Vlad seara, c-o sacoșă cu ceva cârnați de casă, cu-n litru de palincă, niște ciocolată, câteva artificii, o șampanie.

Dă-i cu muzică, dă-i cu băutură până la 22.30. Când trebuia să mergem s-o luam pe una de la gară. Aia venea de Dumnezeu știe din ce fund al țării. Am plecat la gară patru inși după ea. Printre care și eu. Că deja acasă la Vlad erau toți cuplați și se lingeau p-acolo de mureai de draci uitându-te la ei.

O luăm pe arătare, hop în taxi, hai către casă. Zic arătare deoarece gagica era o chestie înaltă, față de cal, însă bagaj corespunzător. Deci c-o pernă pe față mergea la beție de câteva ori.

ModsVRocker_ChicksAcasă, ăia arseseră deja jumate din fripturi și băuseră aproape tot. Rămăsese sticla de șampanie și palinca de le dosisem eu în șifonier. Vlad îmi spusese să fac figura asta, el mai petrecuse un revelion cu sugativele și era pățit. Nu-i nimic, arătarea adusese și ea o sticlă de vin și două de șampanie. Și nu știu cum dracu de nimeresc lângă asta pe fotoliu. dă-i cu muzică, dă-i cu băutură… gagica era bunicică. Numa să nu te fi uitat la fața ei. Și cum nu mai aveam gagică de vreun an, n-a durat mult până am luat-o p-aia în brațe și dă-i tencuiala jos cu limba îmbibată de alcool.

A durat faza vreo 20 de minute. Apoi hai cu toții jos, Dumnezeu știe de ce. Că e ora 12 și să nu care cumva să ne prindă revelionul în casă că e rău de urât. Așa că am dat o năvală nebună pe scări, de la etajul nouă, spărgând o sticlă de șampanie, încă nedesfăcută, vreo două pahare și scoțându-i ăstuia ușa din țâțâni. Ba-n goana ana nebună mă împiedicasem de un fir și-i trântisem boxele și lampa de birou pe jos. Casa, ca la porci. Party băăăă!

Ajungem în fața blocului, hărmălaie mare, ziceai că-njură lumea pe Stelea. Însă nu eram decât noi ăștia 10-12 câți eram. Hai “la mulți ani“, “să crești mare“, “hai sus că-i frig“.

Și cum frigul ăla de afară ne intrase-n oase, hai să bem ceva, evident. Și-am scos palinca. De-n juma de pahar eram toți luați ceva mai mult decât enorm. Adică rupți. Mai puțin eu care halisem bine acasă, bănuind că voi face foamea pe acolo. În plus eram obișnuit cu palinca…

Și se face una dintre gagici praștie. Mă, lemn. Se scoală asta de pe fotoliu, lucidă.
– Care face pogo cu mine?

Cum nu se țineau mulți pe picioare, am zis că fac eu. Deh, trebuia să fac ceva ieșit din comun de stupid să cresc în ochii arătării. Și m-apropii de bețivancă. Pune muzica “Lord of the boards – Guano Apes”. Dă-i pogo.
Vorba vine! cum am infipt nițel umăru-n aia, s-a făcut palancă la pământ, spărgându-i lui Vlad o măsuță fantezie, alte două pahare și-o scrumieră. Aia era deja cu botul spart, bine că nu se tăiase între cioburile alea. Un flăcău, cred că n-avea mai mult de 16 ani, de era-n limbă după aia, ce zice el? că dacă grămada cere vârf, să fie el steluța din vârful bradului. Și-mi sare în spinare, chiuind ca indienii. Speriat, îl trântesc la podea, exact peste aia care era deja căzută pe jos cu buza spartă. Intrasem cu umărul direct în buza ei…
Culege-i pe bețivi de jos, pigoale-o p-aia de cioburi, că era lemn gagica! Țeapănă ca scândura, de nici să stea jos nu putea, jurai că-i Kramer!

Culmea, Vlad nu se supărase pe mine, că-s spărsesem două pahare, bașca măsuță fantezie. Însă arătarea cu care mă lingeam c-o juma de oră înainte, să nu mă mai vadă.
Așa că pe la 2 dimineața era gagica între doi tipi, lingându-se cu amândoi, pe rând!

Eu și Vlad stăteam de-o parte și povesteam:
– Uite bă, femeia fatală…
– Mă, îmi pare rău de măsuță, de paha…
– Dă-le mă-ncolo. Și-așa nu le suportam!

Până spre dimineața pe la 6 m-am dus în camera lui Vlad, să dorm. Și-am nimerit lângă puștiulică de-o pansa cu limba pe bețiva cu pogo. De n-au putut să facă nimic. Oricum mi-a zis tipa că n-avea de gând să-l știrbească pe puștan, doar voia să-l întărâte.
girls_rocker_gothic

Dimineață când m-am trezit, deja jumătate de gașcă se cărase. Eu, bețivanca, puștiulică, arătarea, Vlad și încă doi tipi am început să căutăm pe net măsuțe fantezie ca aia de-o spărsesem. Că dacă o observa maică-sa lipsă, și-acum îl blestema pe bietul Vlad. Cum era 1 ianuarie, niciun magazin deschis. Abia pe 2 ianuarie, marți, se deschideau magazinele. Singurii bucureșteni, eu, Vlad și puștiulică. Făcusem chetă de la toată trupa (mă mir cum de-au avut ăia bani), de aveam suma pentru măsuță. O măsuță identică cu cea spartă. Mă rog, partea de sus, din geam. Era model făcut dintr-un catalog. Ne-a făcut-o geamgiul, aia trebuind să fie gata după amiaza. Am adus-o acasă, am pus-o la locul ei, între fotolii, casa era ca la venire. Lună. La nici 10 minute după ce-am terminat treaba vin și părinții lui Vlad, de la țară. Maică-sa nervoasă rău, încărcată de sacoșe, iar ta-su rupt de beat. Și-a vrut omul să se-așeze pe fotoliu. Și s-a lăsat să cadă din picioare fix între fotolii. PE MĂSUȚA FANTEZIE, NOU NOUȚĂ!

De atunci cu Vlad nu m-am mai văzut decât de câteva ori, iar relațiile s-au răcit. Însă legenda spune că ta-su și acum merge crăcănat.
Ăsta a fost revelionul meu de neuitat.
La voi cum s-a petrecut cea mai memorabilă trecere dintre ani?

Articol participant la BlogalInitiative, campania Meiromania.

Aceasta postare a fost citita de 3830 ori !

Comments

comments

There are 16 comments left Go To Comment

 1. Vladimir /

  Bai, masa aia a aflat cruntul adevar: cand iti vine ceasu’, iti vine ceasu’. Nimic nu te mai intoarce :)). Mai eu-s rus, toate revelioanele mele sunt de pomina. Ca eu ciocnesc de cand intra Australia in noul an… 😀

  1. Rudolph Aspirant /

   Ha ! Eu am facut asta o singura dta,cand a fost revelionul Y2K, al anului 2000, si nicaimacar nu a fost ideea mea, eramintr-o statiune de lux si stateam si eu linistit la plaja pe langa bar, siamvazut cum altii au inceput inca de la Kiribati, si incet incet, asa din ora in ora, se mai adunau cativa, si mai felicitau si se pupau asa cu totii, urandu-si La Multi Ani ! cu ocazia anului nou in Singapore, in Moscova, etc…zau,pana cand a fost sa trebuiasca sa ajung la ora locala,desi ma imbracasem si eu festiv intre timp, abia ma mai tineam pe picioare, desi sincer incercasem sa sorb numai asa cateva picaturi la fiecare an nou,si tot nu am rezistat pana la inconjurul total al globului, desi am prins New York, cred ca am cazut lat tocmai intre Chicago si El Paso, si nu am mai apucat tocmai San Francisco …dar totusi nu am amestecat sampanie si cu alte prostii,si am tinut-o numai pe vodka, zau,si mie nici nu-mi place vodka,dar am facut oexceptie zicandu-mi cat inca eram rational ca sa nu o sa beau prea mult,abia imi inmuiam buzele, dar totusi a fost bine ca a doua zi nu m-a durut capul de loc, si am facut si o plimbare, in timp ce altii au zacut in baltoci de vomitat vreo 2 zile. Insa nu as recomanda asa ceva mai des decat poate asa la cca fiecare 25 de ani, plus cu verificarea prealabilaa starii generale de sanatate, inclusiv colesterol, enzime hepatice, si EKG.

   1. Spanac / Post Author

    Deci uite că nu numai rușii se țin de petrecut 🙂

  2. Spanac / Post Author

   Nu-s ăia primii, nu știu ce insulă de indonezieni, filipinezi, d-ăia. Am văzut reportaj de când cu anul 2000.
   Nu-i nimic, știu cum rușii petrec revelionul încă din vară. De fapt, nu au terminat de petrecut de la revelionul trecut. 🙂

 2. Lisa /

  Ce urât vorbeşti de săracele fete… 🙁

  1. Spanac / Post Author

   Draci mă, nu fete. Să le fi văzut numa…

   1. Lisa /

    Ei draci. Asta e ceea ce eu numesc invidie 🙂

 3. Szasz Sebes Paul /

  Eu nu imi aduc aminte niciunul

 4. Niculae Razvan /

  Ha ha ha, ce am mai ras la povestea ta de revelion :))
  Mi-a placut mult.
  Sarbatori fericite iti/va doresc!

  1. Spanac / Post Author

   Mulțumesc la fel!
   Da, așa era și arătarea. Numai că nițel mai tânără. În rest, e leită!

   1. Vladimir /

    Bai Spanace daca asa era, cred sincer ca tu bausei din palinka aia si acasa… Sau esti al’ mai tolerant tip pe care-l stiu :)))

    1. Spanac / Post Author

     Băi, când duci lipsă timp de juma de an, băut sau nebăut, cu pernă pe față merge aproape orice…

   2. Servicii Funerare /

    Tare tipul din imagine, putin fond de ten si ma pacalea 🙂

    1. Spanac / Post Author

     E gagiu? THE FUCK!

     1. Servicii Funerare /

      Putina neatentie la detalii si cine stie cu cine te trezesti dimineata langa tine !

     2. Spanac / Post Author

      Sau peste tine :))

Leave a Reply