Unde găsim corpuri de iluminat decorative ieftine?

Soția mea și cu mine am reușit să ne mobilăm noul apartament. Am refuzat cu hotărâre să văd calculele făcute de contabila casei, care scoateau în evidență dimensiunea cheltuielilor făcute sub deviza mea, „de câte ori ne mutăm în casă nouă?”, care încerca să-mi explice risipa. Dar trebuia să ne cumpărăm o mulțime de corpuri de iluminat, că doar n-o să stăm cu un bec spânzurat în tavan. Mi-am făcut curaj și am întrebat-o unde găsim corpuri de iluminat decorative ieftine.

Barem în acest punct al existenței noastre, aveam un ajutor de nădejde în cumnata mea, care tocmai căpătase o diplomă de designer de interioare și, vezi bine, își făcea mâna pe locuințele rudelor. Desigur, nu trebuie să-i plătim nimic, m-a asigurat nevasta, vioaie. M-am gândit că, mai curând, ea trebuia să ne plătească pe noi, dar mi-am înfrânat cu bărbăție observația.

Sunt momente în viață de care știi că, dacă reușești să treci teafăr, nu mai ai ce să pățești. Devii imun la auzul datoriilor, a ratelor, a hotărârilor de guvern și a oricăror alte nenorociri. Dacă în privința mobilierului avusesem mână liberă, venise timpul ca, în compensație, soția mea să se ocupe de iluminarea casei. Bănuiam că voi regreta cândva această înțelegere, dar speram ca asta să se întâmple hăt, târziu, spre niciodată.

Cumnata mea, Rodica, era cocoțată pe un soi de picioroange pe care le numea pompos sandale moderne. Rodica îi explica soră-sii că eOrion.ro este un showroom complet, cu corpuri de iluminat, materiale electrice și automatizări. Magazinul online cuprinde o mare varietate de produse grupate judicios pe categorii:

Corpuri de iluminat decorative: Candelabre/ Lustre, Plafoniere, Aplice, Pendule, Veioze și lămpi de birou, Lampadare, Spoturi, Stâlpi de iluminat, Felinare, Surse LED/ Becuri LED, Decorațiuni LED, Colecții Clasice, Colecții Moderne.

Iluminat tehnic, office & comercial: Iluminat office & comercial, Corpuri de iluminat cu montaj pe șină, Spoturi/ Downlight-uri, Proiectoare, Benzi cu LED-uri, Corpuri de iluminat de siguranță, Corpuri de iluminat stradal și urban, Corpuri de iluminat industriale, Lanterne și lămpi portabile.

Materiale electrice și automatizări: Prize și întrerupătoare Aparataje electrice, Tablouri și prize industriale, Cabluri și conductori, Alte materiale și accesorii electrice.

Mi-am notat datele de contact ale firmei: Orion & GDS Electric SRL – 430013 Baia Mare, Bd. București nr. 108

Tel: 0262 218357, 0262 277896, 0744 626201

fax: 0262 218357, 0262 277896.

Luni-Vineri: 7-19, Sâmbătă: 8-13.

info@eorion.ro 0744.33.14.14. Facebook eOrion.

Ne interesau doar niște corpuri de iluminat decorative rafinate și de calitate, cât mai puține și mai ieftine.  https://www.eorion.ro/corpuri-de-iluminat  În fiecare categorie de corpuri de iluminat din această secțiune găseam sute de modele de corpuri de iluminat, grupate în colecții clasice și moderne pentru confortul nostru. Toate produsele erau originale, cu certificat de calitate și garanție 24 de luni.

Printre categoriile acestei secțiuni găseam corpuri de iluminat precum: candelabre și lustre, plafoniere, aplice, pendule, veioze și lămpi de birou, lampadare, spoturi, felinare, stâlpi de iluminat sau becuri LED. Rodica ne explica doct cât de fericiți ar trebui să fim că suntem contemporani cu ea, specialistă în decoruri interioare.

Lustra Altea 02233 W3 PAT https://www.eorion.ro/lustra-altea-02233-w3-pat costa doar 392 de lei și m-am gândit că scap ieftin. Lustra/candelabru din oțel patinată cu trei brațe se integrează ușor în orice interior. Abajururile semisferice din sticlă mată teminate cu un inel finisat din alamă patinată sunt elementele ce atrag atentia. Se poate amplasa în sufragerie, living, dormitor, bucătărie sau holuri. Puteam folosi 3×60 W becuri incandescente, fluorescente, compacte (economice), halogen sau LED-uri.

Trebuia să nu ne limităm la folosirea exclusivă a corpurilor destinate iluminatului general (plafoniere, lustre, candelabre). Acestea, spunea Rodica, nu oferă lumină suficientă în unele zone ale camerei și nici atmosfera nu va putea fi personalizată în funcție de necesitățile de moment.

Plafoniera Opalina NU9-348/30 Chrom https://www.eorion.ro/plafoniera-opalina-nu9-348-30-chrom costă 164,03 lei. M-am întrebat ce calcule savante făcuseră fabricantul și vânzătorul de au ajuns la zecimalele alea. Acest corp de iluminat cu diametrul de 30 cm are armătură din oțel și abajur din sticlă opal cu o bordură transparentă pe margine. Abajurul se fixează de partea metalică prin trei cleme metalice cromate.

Pe eOrion.ro există sute de modele din fiecare categorie, așa încât aveam la dispoziție o paletă largă de corpuri de iluminat cu design clasic, modern, vintage, fusion, organic, industrial sau minimalist, pentru living, bucătărie sau baie. Nu m-am amestecat în discuția celor două surori, decât în momentul în care Rodica ne spunea senină că ar trebui să cumpărăm corpuri de iluminat care costau cât o vacanță în Maldive. Prevăzător, arestasem cardul, așa că am tăiat 50% din prețul propus de cumnata mea. Era să cadă de pe picioaroange de indignare.

Aceasta postare a fost citita de 647 ori !

Comments

comments

Only 1 comment left Go To Comment

  1. Elisabeta /

    Corpuri de iluminat decorative ieftine? Trebuie sa ne gandim pe termen mediu si lung cand vine vorba de cuvantul cheie “ieftin”. Ieftin inseamna intotdeauna bun? Eu zic ca ieftin este atunci cand pe durata lunga de timp un bec este eficient si consuma putin, asadar este rentabil. Decat sa cumperi un bec ieftin dar care consuma enorm, mai bine un bec inteligent cu un pret putin peste cel al unui bec obisnuit, care insa in timp, isi acopera costul de achizitie si consuma mai putin curent eletric. Nu?

Leave a Reply