Utile cand esti in cautare de sejur exotic avantajos

Obisnuiti sa isi planifice din timp orice sejur, romanii se avanta sa creada ca numai early booking este varianta cea mai avantajoasa ce le permite sa gaseasca pachete atractive din punct de vedere al preturilor. Insa cateva secrete ce vin din partea celor ce activeaza in domeniu scot la iveala practici ce pot fi salvatoare, invatandu-ne spre ce sa ne orientam.

Mai cu seama cand vine vorba de oferte sejur exotic trebuie spus ca preturile sunt mai piperate. Astfel de destinatii implica costuri mai mari privind transportul sau cazarea, caci poate surprinzator in insa unele colturi exotice din lume nivelul de trai este chiar scazut.

Iata ce ar trebui sa stii cand planifici o vacanta:

Perioada extra sezon – ai cele mai multe sanse ca in alte perioade de timp decat cele de plin sezon sa gasesti preturi mai bune. Trebuie spus insa ca nu ai motive sa te grabesti. Poti obtine preturi mai bune si in alte perioade. Spre exemplu, pentru Emisfera Sudica, perioada de iarna si de vara sunt invers fata de ceea ce este in tara. Iar cand vine vorba de Asia de Sud Est perioadele dintre sezoane sunt chiar mai indicate de vreme ce ploile strica distractiile.

Alege sa te cazezi in alta zi si nu vinerea – incepand cu ziua de vineri se percep deja taxe de weekend, deci mai mari decat in alte zile din saptamana. Asadar prefera sa ajungi la destinatie in alta zi decat intervalul vineri-duminica.

Serviciile de baza la hoteluri – desigur ca pare un rasfat sa chemi room service-ul in camera la orice ora, insa si plata este pe masura. Asadar daca tii la bugetul tau mai bine alegi serviciile de baza la hoteluri si te orientezi spre cele necesare cumparate pe cont propriu.

Rezerva combinat – acest truc presupune sa fii atent la ce oferte se ivesc. Posibil ca o unitate hoteliera sa ofere un super pret pentru o camera matrimoniala, insa numai pentru 2 sau 3 zile. Pentru restul sejurului poti alege o alta camera din acelasi hotel. Pana la urma tot ai sansa sa te rasfeti putin, chiar daca implica si ceva efort din punct de vedere financiar.

Numarul de stele si review-urile – a existat la un moment dat o moda ca review-urile sa fie considerate o carte de vizita pentru hotelieri. Insa acestea nu au cum sa fie o baza in alegere. Prefera sa cauti pareri, dintre cele mai sincere. Cat despre numarul de stele al unei unitati de cazare si aici s-ar putea sa te inseli putin. Aceasta clasificare poate fi de domeniul trecutului, asadar mai bine intrebi rand pe rand ce servicii se ofera pentru a sti la ce sa te astepti.

Verifica ce se intampla in acea perioada – fiecare zona cu specificul sau. Tine cont ca in perioade in care au loc festivaluri sau cine stie ce manifestari culturale preturile o iau razna. Mai mult decat atat este mai aglomerat ca niciodata, mijloacele de transport sunt arhipline, deci trebuie sa iti faca mare placere zona ca sa te avanti intr-o asa aventura.

Acestea fiind spuse, fii cu ochii pe ofertele pe care agentiile de profil continua sa le actualizeze constant.

Aceasta postare a fost citita de 2312 ori !

Comments

comments

Only 1 comment left Go To Comment

  1. Marius /

    Interesant, multumesc pentru informatie.

Leave a Reply