Viața, o strategie continuă

Viata, asa cum o stim noi in zilele noastre, poate fi asemanata cu o cardiograma (curba care reprezinta bataile inimii). Avand numeroase suisuri si coborasuri viata nu se prezinta ca fiind monotona, ci ne ofera in permanenta motive de a lua anumite decizii si de a actiona intr-un anumit fel. Tocmai din acest motiv, in anumite momente consideram ca avem o viata perfecta, plina de realizari si de momente de bucurie, iar in anumite momente tocmai contrariul.

In ultimii ani am observat ca foarte multe persoane incep sa isi organizeze viata, sa isi stabileasca obiectivele si sa adopte o strategie. Consider ca este foarte important sa ai o strategie in viata deoarece in felul acesta poti sa ajungi mai repede si mai usor la ceea ce iti doresti cu adevarat. Insa pentru fiecare persoana obiectivele sau telurile in viata sunt diferite, din acest motiv trebuie sa analizam foarte bine ceea ce ne place, ceea ce ne dorim si ceea ce putem face. Doar in acest fel vom reusi sa obtinem clar si concis ceea ce putem obtine si in acest fel vom putea face doar lucrurile care ne plac, lucrurile care sunt importante si de pe urma carora cu siguranta vom obtine “profit”.

Chiar daca pe zi ce trece viata noastra incepe sa fie mai greu de “trait”, chiar daca noi nu mai avem realitati de care sa ne ancoram ca si parintii nostri, chiar daca adevarul de astazi nu va mai fi egal cu adevarul de maine, trebuie sa invatam din mers si sa ne adaptam in permanenta la realitate. Intr-un cuvant, trebuie sa ne reinventam zilnic tinand insa cont de tiparul care ne caracterizeaza, care ne-a definit ca si oameni.
Voi ati adoptat pana acum vreo strategie in viata? Daca raspunsul este “Da!”, aceasta a si functionat?
life

There are 2 comments left Go To Comment

  1. Rudolph Aspirant /

    Aoleu ! Acum trebuie sa recapitulez si electrocardiograma, plus toate posibilele ei tulburari, ca sa pot sa-mi fac o strategie de imbunatatire in viata ?! Zau, e o idee chiar buna, dupa parerea mea, numai ca exact de asta nu aveam chef. Bine totusi ca nu am avut indatorirea sa recapitulez electroencefalograma, ca aia e si mai complicata, (dupa parerea mea). Mai bine imi propun asa niste chestii generale, de gen, trebuie sa reduc consumul de sare, sa nu mananc fast-food si prea multe salamuri procesate industrial, sa fac mai multa miscare in aer liber, sa am un program de somn cat de cat sanatos, sa nu utilizez alcool fara masura, nici droguri ilicite niciodata, sa ma las de fumat, si gata, mi-am asigurat sansele sa nu se inrautateasca prea repede nici EKG-ul, deci nici planul de viata cat mai lunga asa per total !

    1. Spanac / Post Author

      Aia e, că până să trăiești sănătos, te afunzi în chimicale… Fum de țigară, litri de alcool, E-uri…

Leave a Reply