Victor Nemeș a părăsit Masterchef. Nici la Titanic n-am plâns așa!

Ieri a fost penultima ediție Mastrerchef. Din păcate au părăsit concursul doi dintre favoriții mei. Victor Nemeș și Nini.

Vreau să vă vorbesc nițel despre Victor Nemeș. Omul din spatele bucătarului.
Foarte rar am mai văzut un om așa bun la suflet. Băi, oamenii ca el sunt extrem de rari. Să emane atâta energie în jur n-am pomenit.

L-am îndrăgit de când l-am văzut. Venise cu nuș ce paste dichisite, iar fideaua sau tăiețeii ăia erau făcuți de el.
Nu-i cunosc cum îi cheamă pe chefi, numa că ăla gras și chel a zis că n-a mai mâncat tăieței așa de buni decât o dată în viață, în prima ediție Masterchef.
A primit 3 de Da cu felicitări. 3 de DA de la chefi. Cred că a primit încă un milion de Da de la telespectatori.
Mi-a plăcut cum era acolo cu privirea puțin plecată, ochii triști și rezervat. N-am văzut o privire mai blândă la un om.

Povestea vieții lui (cel puțin ce-a apărut în mass-media), este de excepție. Pasionat al oricărui sport cu motor (mai Victore, vreau să te văd pe role c-o elice cu motor în spate!), filantrop, soț de excepție și tată iubitor. Unul dintre copii fiind adoptat din Cambodgia. Unde sărăcia e asemănătoare cu Somalia, iar jumătate din nou născuți mor în primii ani de diverse boli.
În timp ce era în Cambodgia cu soția lui, ajutând la ridicarea unei școli(!), l-a adoptat pe băiețel.
M-a impresionat povestea vieții lui. Vă zic, așa om bun rar se întâmplă să vezi!

De atunci, în fiecare marți abia așteptam Masterchef.
Ieri m-a apucat plânsul când l-a eliminat. Nu mă așteptam să-l dea afară. N-am înțeles de ce n-a gustat puțin din peștele ăla. O mini-îmbucătură, ca să vadă că n-are sare. Am înțeles că nu mănâncă deloc carne, iar toate preparatele până acum le-a făcut așa… pe negustate. După miros numai? Înseamnă că e un bucătar extraordinar!
Vreau musai să-l văd pe Victor că e angajat ca bucătar șef la un restaurant de 5 stele în București. Dacă n-o să-l ia nimeni, mă duc să-l caftesc pe chefii ăia!

Parcă acum că Victor a plecat, nu mai aștept cu așa nerăbdare finala. Că s-a vehiculat cine va câștiga, că nu, indiferent.

Alt preferat care a plecat a fost Nini. Copilul ăsta și-a pus singur bețe în roate acum. Fiind căpitan de echipă și-a ales expre, am impresia, cel mai greu preparat. Păi așa ceva mai rar măi. Rar vezi asemenea altruism. Mă bucur să-i văd pe toți prieteni. Adică pe ăștia pe care i-am simpatizat.

Acum în concurs a mai rămas Alexandru Hora. Alt OM cu adevărat. L-am văzut de multe ori aplanând conflicte și ajutându-și colegii.

Îl văd că e plin de viață, a rămas prieten bun cu alți concurenți și vrea să facă unele chestii pe care ar trebui să le facem toți dintre noi. Ideea cu o dată pe lună să ia ingrediente și să gătească pentru o casă de copii este genială! Își dedică majoritatea timpului pentru fetița lui. Un tată și om de ispravă! Jos pălăria Alex!
alex

Pe lângă Alex, mai este și Ana Rotaru. Fata asta mi-a plăcut dintotdeauna. Are așa o voce de copilă, de parcă ar trăi într-o lume de basm.

Ultimul dintre preferați e Nicușor. De vreo 3 emisiuni încoace s-a înrăit. Dar extrem de rău. Înainte era așa de umil și ascultător, acum ascunde cui răutate cratițe și ingrediente. Aveau nevoie emisiunea trecută de ghimbir sau mai știu eu ce, iar el luase 5 din cele 6 cutii! Și le pitise în bancul lui de lucru. Ca aseară să spună cu o nonșalanță demnă de panarama de Andreea Matea că nu-i pare rău că a ieșit Victor.
– De ce să-mi pară rău? eu am rămas, el a ieșit! Sunt aici ca să câștig nu ca să-mi fac prieteni.

Cu asta m-a scârbit peste măsură. Aia e nasol, când ideea unor bani fac din om neom…

Ar fi mișto ca pe viitor Victor, Alex și Nini să-i înlocuiască pe ăștia 3 chefi actuali… Voi ce părere aveți?

Aștept ediția următoare. Dar fără așa mare interes. Victor Nemeș nu va mai fi. Sau… Cine știe?

Aceasta postare a fost citita de 1857 ori !

Comments

comments

There are 12 comments left Go To Comment

 1. Melly /

  Si mie mi-a placut din start Victor si mi-a parut extrem de rau ca a plecat. Intr-adevar a fost cel mai echilibrat dintre ei!
  A plecat cu fruntea sus! Bravo Victor!

  1. Spanac / Post Author

   A plecat cu fruntea sus, dar a plecat. Abia după el a ieșit Maria aia blondă. Pe când Maria ailaltă a rămas… Care aia nu mi-a spus nimic tot concursul…

 2. Savoir Faire /

  Sa inteleg ca a fost si a doua editie ?
  Stiu ca e regizat si toate cele, dar imi place ca mai invat cate ceva nou.
  Am sa caut sa descarc de undeva.

  1. Spanac / Post Author

   Mă da’ Toma Necredinciosul ești tu… Toate-s regizate? Și când se taie ăia curătând peștele?
   Că s-a filmat mai demult, aia știm. Dar cp ar fi regizat tot, aia n-o mai cred. Unele faze, adica că a fost dobitoaca aia de andreea în concurs, da. Aia na fost pusă acolo să se certe cu lumea, dar la final rămând doar ăia buni. Totul e pe bune, fără niciun fel de regie…

   1. Savoir Faire /

    Ohoo, sigur ca sunt Toma necredinciosu si am sa explic de ce.
    Sa zicem ca eu zic o propozitie oarecare:

    “Cainii sunt niste animale carnivore unicelulare care fac parte din regnul animal”

    1) Cainii sunt animale (Adevarat)
    2) Cainii sunt carnivori (Adevarat)
    3) Cainii fac parte rin regnul animal (Adevarat)
    4) Cainii sunt organisme unicelulare (Fals)

    Fiecare aspect are gradul lui de adevar, dar propozitia in ansamblul ei este falsa.
    Conditia suficienta ca o popozitie sa rezulte falsa este ca minim o conditie sa fie falsa.
    Asa si cu masterchef… concursul are un numar de aspecte care se pot regiza sau nu.
    E de ajuns ca unul singur sa fie regizat ca intregul concurs sa rezulte regizat (din punct de vedere logic)

    1. Spanac / Post Author

     Cred că regizată a fost doar aia cu panarama de Andreea. Aia da. Dar în rest, nu cred.

 3. Aditoi /

  O sa-i revedem in emisiunea viitoare cand vin ca ajutoare in bucatarie pentru concurentii ramasi. Iar Alex l-a ales pe Victor si pe cel cu parul grizonat…. am uitat cum il cheama (dar si el era printre cei simpatizati de noi). Pacat de Nicusor, rautatea iese la iveala, dar probabil si varsta lui.

  1. Spanac / Post Author

   Traian, cu Dumnezeu înainte. Și ăla om bun, când a avut niște ieșiri și-a cerut scuze după aia. Față de blonda aia… Pe care n-o mai suportă nimeni…

 4. cotos /

  Imi pare rau ca a plecat Victor. Chiar era unul dintre cei mai de treaba concurenti ever. Nicusor a fost de la inceput o curva. Dar, intr-un fel are dreptate. E o competitie, nu au venit pentru socializare.

  1. Spanac / Post Author

   Pe Nicușor l-am văzut altfel de la început. A, că știa să gătească câ5t de cât și se dădea lovit, aia știam. S-a perfecționat însă pe parcurs. Numai că acum îl văd rău la suflet. Ca Andreea…

 5. carolina /

  si mie mi-a parut rau de victor si nini. pacat, dar asa e concursul, ce sa-i faci!

  1. Spanac / Post Author

   Să-i vedem în contunuare zic eu, că-s bucătari de renume. Cum e Sissoko

Leave a Reply