Vreau o rochie de la Eles!

Soția mea își face întotdeauna timp să caute site-uri noi de îmbrăcăminte și încălțăminte de damă. Nu se mai satură să privească hainele și încălțările la modă. Îmi spune cu ce pantofi de-ai ei ar merge o roche sau alta de pe câte un site nou descoperit. Ca să nu fiu acuzat că o las să vorbească singură, am intervenții monosilbice. În timp ce-mi povestea despre haine și stiluri, tendințe și branduri noi, ea își cristaliza ideile și, după un timp, a concluzionat: “Vreau o rochie de la Eles!”

Atunci am știut că nu mai am nicio scăpare: sunt nevoit să admit că o rochiță de pe acel site i-ar sta minunat la o serată. Dar, Doamne, la câte serate se duce ea într-un an?! Sigur, nu i-am spus asta, ca să nu-i tai elanul, draga de ea, dar mă gândeam la ce eveniment ar mai putea s-o poarte. De Revelion sau la vreo sindrofie în familie, de la care abia o să aștept să scap, deși o mulțime de babe și moși ne vor privi cu încântare (“Ce cuplu drăguț, Gherghino!”), sau poate tocmai de asta…

– Dar de ce ții să cumperi ceva de pe acest site? Cum îi zice? Mda, Eles.ro. E un magazin online, c-așa se poartă în ziua de azi, dacă nu ești în 2.0, nu exiști. Dar tu ai atâtea hanțe! am făcut eu o tentativă stângace de a-i schimba gândul.

– Da, iubi, exact așa-i: am numai hanțe, niște vechituri uzate. Eu doresc niște haine de dama de calitate.

– Și tu ești o damă de calitate, am observat eu, conciliant.

M-am uitat mai bine la rochița pe care o dorea, deși eram deja înfrânt: rochie aurie cu paiete, mărime universală. Adică, chiar dacă s-ar îngrășa, ar mai putea-o îmbrăca. Am remarcat în treacăt reclama discretă și m-am gândit că chiar arată bine și nici nu-i foarte scumpă, așa cum mă așteptam.

– Mda, ție ți-ar sta bine cu orice mini. Cică este o piesă care nu poate lipsi din garderoba unei femei. Ei, uite că o duceai bine și fără ea! Dar, auzi, zice că-ți oferă o feminitate irezistibilă pentru a fi prezentabilă. Păi tu ești irezistibilă și într-o zdreanță, e meritul tău, nu al rochiei.

Olteanca mea stătea tăcută, dar știam că-i tare mândră de atuurile ei feminine.

– Unde mai pui că te face șic și senzuală! Crede-mă, ești si mai senzuală fără rochie pe tine…

– E o rochiță drăguță, are un preț bun, a făcută din 25% poliamidă, 20% modal, 15% lurex, 10% elastan și e made in Italy!

– I-auzi brâu’! Mda, cică suportă doar spălare delicată, la temperatură de 30 de grade Celsius. Nu se folosește clor, e inadecvată pentru centrifugare și să n-o calci fierbinte. Și cum se calcă rece?!

– Fă tu comandă, că mă descurc eu! M-ai întrebat de ce vreau să cumpăr ceva tocmai de pe acest site. Am citit ieri, undeva, de lansarea acestui nou brand, Eles. Și m-a făcut curioasă. M-am uitat pe site și, într-adevăr, sunt obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte șic, aduse din Milano, capitala mondială a modei, cu un raport  calitate/preţ avantajos. Fiind la început, trebuie să aibă prețuri convenabile, deși, în realitate, hainele și încălțările de la ea merită mai mult.

– Care “ea”? A, văd aici, Diana Eleş…

– Da, e o tânără drăguță și fără fițe, care se zbate să pătrundă pe o piață dificilă, cu mulți rechini, gata s-o sfâșie ca pe orice intrus. Abia și-a încheiat studiile în domeniu și s-a gândit că la ea acasă, în România, îi va fi mai ușor. Se aștepta să se lovească de o birocrație crâncenă, biata de ea, dar cred că n-a fost pregătită pentru tot ce a îndurat până să-și deschidă firma.

– Mda, țin minte câte ai avut și tu de pătimit…

– Adevărat! Fata are idei. De exemplu, acest compleu negru cu mânecă lungă, format din două piese este foarte comod și versatil. E o ținută completă, atât pentru zi, cât și pentru seara. E făcută din poliester și costă 269,10 lei…

– De unde i-or fi dat cei 10 bani la preț, nu putem afla. Bine, dragă, bine, fac comandă! Ia să-mi notez datele de contact: ELES&CO SRL – Sebeș, Alba, Cod poștal: 515800, Program: Luni-Vineri, 10-19. office@eles.ro, tel.: 0786.888.287.

Aceasta postare a fost citita de 415 ori !

Comments

comments

Leave a Reply