10 drumuri pe care TREBUIE să conduci!

Mi-a plăcut ideea de-a conduce de când eram copil și mă uitam la filme western. Mi-ar fi plăcut să fiu vizitu de diligență, să am trăsura trasp de “șasă cai fumoși” și o mitralieră Gatling să nu mă jefuiască bandiții.

Apoi am vrut să conduc. În 2004, pe când m-apucasem de școala de șoferi, era o plăcere să te plimbi cu mașina. nu exista asemenea ambuteiaj pe orice stradă. Acum, Maica Domnului… câteodată mi-e silă să trebuiască să conduc. Am zeci de intersecții blocate de jdemii de șoferi, autobuze, taximetriști și alți cetățeni ce vor să ajungă din punctul a în punctul B.

Tocmai de aceea, abia aștept să-mi iau concediu, să pot merge la țară. Evident, cu mașina. Pe autostradă încă nu e așa multă lume, nu se stă bară la bară. Să am 100 de kilometri pe care să-i parcurg în o oră, fără să îmi dea claxoane vren taximetrist, în secunda în care s-a pus verde.

Și deoarece am avut plăcerea de-a mă plima (de două ori) pe Transalpina, iată cele mai frumoase 10 drumuri din lume. Drumuri pe care TREBUIE să conduceți.


BIG SUR – CALIFORNIA

 


GARDEN ROUTE – AFRICA DE SUD

 


GREAT OCEAN ROAD – AUSTRALIA

 


GROSSGLOCKNER HOCHALPENSTRASSE – AUSTRIA

 


NORTH COAST 500 – SCOȚIA

 


STELVIO PASS – ITALIA

 


TRANSALPINA – ROMÂNIA

 


TRANSFAGARASEANUL – ROMÂNIA

 


TROLLSTIGEN – NORVEGIA

 


YUKON GOLDEN CIRCLE – AMERICA DE NORD

Leave a Reply