Atenție la ce mailuri primiți!

De obicei, în folderul SPAM apar mesajele pe care nu le doriți, bune doar de aruncat la coșul de gunoi virtual. Însă, există cazuri care, în acest folder ajung mailuri importante.
Azi mi-a intrat un SPAM care m-a cam panicat. Făcut atât de bine încât aproape am pus botul. Și dacă eu era cât pe ce să-i cred pe țeparii din spatele mailului, imaginați-vă că alții nu sunt așa de norocoși.

Pe scurt, am primit mail în care eram anunțat că domeniul îmi expiră foarte curând și va trebui să-l înnoiesc. Aș fi fost aproape de plătirea lui dacă suma nu mi s-a părut exagerată. 64 de dolari pentru un domeniu .org? Cam ciudat. Ca un plus, în mail îmi era spus numele și adresa. Adică exact datele reale pe care le-am dat la achiziționarea domeniului. Date care sunt accesibile aproape oricui.

Iată mai jos mailul primit.
mail

Repet, a fost foarte aiurea suma de 64 de dolari. Dacă cereau suma de 10,99 (cât costă un domeniu .org), 75% șanse să nu fi cercetat mai departe și să plătesc.
La butonul de plată, în loc să mă trimită în paypal, mă trimit către site-ul lor. Se pare că cel care-a deținut înainte domeniul a făcut plata de 64 de dolari pentru un an. SEO traffic generator. Ha, bună poantă. Trafic SEO, nu orice fel de trafic aiurea. Așadar și dacă voi vreți să beneficiați de aceste servicii, nu căscați bine ochii la mailurile primite. Poate vă e prea cald cu 64 de dolari în cont.
Știu, eu sunt zgârcit și mă uit la un mizilic de 64 de dolari

There are 5 comments left Go To Comment

 1. Ciprian Lospa /

  Ce prosti! Daca bagau 10 euro si trimiteau mesajul la vreo 500 de persoane, se scoteau cu cel putin 1.000 euro. Da’ asa au trimis si nu cred ca multi au muscat.

  1. Francisc / Post Author

   Dacă aranjau nițel și site-ul ăla, să arate o idee mai profi, o poză, un logo cu trusted…
   Dar de ce să le dau idei? Uite așa, prin scheme de astea, s-au îmbogățit unii pe care nici FBI-ul nici Interpolul nu-i găsește. Ții minte acum câțiva ani când clonaseră niște vâlceni Ebay-ul? De-au furat date de logare și impicit carduri de milioane de dolari. au prins 3-4 dintre ei. Ceilalți sunt bine-merci și acum în libertate, conducând BMW ultimul tip și frecând duda prin cazinouri și terase.

 2. Buculesei Stefan /

  Asta-i o afacere de viitor… Numai ca ei n-au gandit-o deloc.

  1. Francisc / Post Author

   Chiar și așa, tot au găsit 10-20 de creduli să dea 64 de dolari. Asta merge la americani, ăia au banii pe card și nu se uită la 64 de dolari pe en. A, că-i dă aiurea? Nu le pasă. Poate așa aș gândi și eu dacă aș avea 2000 de dolari pe lună simbria, deși tare mi-e greu să cred că aș da banii pe chestii absolut inutile, cum ar fi o șarlatanie.

 3. Marius /

  In plus, orice mail de spam citit se adauga intr-o baza de date si usor, usor vin tot mai multe mesaje de acest gen.

Leave a Reply