Bicicleta electrică – vehicolul viitorului?

Am văzut primul vehicul electric acum 20 de ani. Apoi am spus că aceste mașini vor fi cu siguranță viitorul. Când lumea se plictisește de războiul asupra petrolului, sau vor dispărea combustibilii fosili în totalitate.

Am vrut să am dreptul să conduc. Eroii copilăriei mele erau KITT și Evel Knievel. Când orașul era încă liber, nu am reușit să-mi îndeplinesc visul de-a conduce. Abia în 2016 am văzut permisul în buzunar. Îmi place să conduc, dar nu am loc de alți participanți la trafic. Nu-mi place să stau 10 minute pentru a merge 10 metri. Parcă mai repede ajung pe jos în ritmul ăsta.

Văd zilnic biciclete electrice, ce fac slalom printre mașinile oprirte la semafor. Cel mai rău este că aceste autoturisme poluează enorm de mult. Justin Capra a declarat într-un interviu: Mașina este o crimă. Mașina este menită să ne transporte. Dar el nu ne poartă, se transportă pe sine. Daca vom pune impreuna toate conversatiile, rezultatul 2% si distrugerea atmosferei 98%. Nu-i suport să-i văd pe șoferii care merg singuri într-o mașină de 5 locuri. Ei poluează cel mai mult

Ceea ce este adevărat. Citeam ca 5% din benzina consumata de un motor e folosita pentru propulsie, iar restul arde degeaba. Un exemplu bun însă, unii care erau pe drumuri își pregăteau mâncarea pe motor. Împachetează bine carnea și legumele în folie de aluminiu, le pun pe motor și după jumătate de oră de condus, au prânzul asigurat. Chiar la botul bidiviilor de sub capotă. Însă cu o floare nu faci primăvară.

Așa că m-au atras autovehicolele electrice. Un prieten are o bicicletă căreia i-a pus un dinam. Își încarcă telefonul pedalând. Am vorbit azi cu el dacă poate să modifice niște biciclete electrice astfel încât atunci când pedalează să o încarce. A zis că, în principiu, se poate. Mi-ar plăcea să am o bicicletă electrică. Aș ajunge zilnic la muncă în 20 de minute.

Acum fac aproximativ o oră, indiferent cu ce-aș merge, tramvai, autobuz, metrou sau mașină personală. Cea mai eficientă metodă de deplasare este un vehicul electric. Ceva mic, o bicicletă, un scooter sau un skateboard electric. Asta ca să te poți strecura ba pe șosea printre mașini, ba pe trotuar.

Am vpzut la ziua vehicolelor electrice de la evoMAG un skateboard care mi-a plăcut. Autonomie de 25 de kilometri, timp de încărcare 2 ore. Mergi zilnic la muncă cu el, GRATIS. pentru că ăl pui la încărcat pe curentul companiei, nu la tine acasă.

Iar ca să termin articolul cu o veste bună, puteți câștiga și voi o bicicletă electrică participând la concurs. Succes!

Aceasta postare a fost citita de 1256 ori !

Comments

comments

Leave a Reply