Cel mai tâmpit cadou pe care l-am primit

Se întâmpla prin anul 2004-2005. Cum cei trei buni prieteni știau că ziua mea vine în prima zi a lui august, s-au sfătuit să mi-o coacă. Și mi-au făcut-o de pomină, deoarece am primit cel mai tâmpit cadou pe care putea să-l primească un om!
Cu câteva zile înainte i-am invitat pe toți la pizzerie, să sărbătorim.
– Păi bine mă, dacă faci tu cinste, cum naiba să nu venim?
– Se poate să lipsesc?
– Vin bă! Vin și țuică!

Așadar am rezervat o masă pentru ziua de 1 august, afară, într-un colț, la una din cele ma bune mese. Eu am ajuns cu câteva minute înaintea lor și făceam comandă de un suc, până să-i aștept pe ei, să nu stau așa pe uscat.

cadouPrimul pică amețitul de Costi, care, de obicei, era ultimul care ajungea undeva, când fixai o oră de întâlnire, scuzându-se cu “Am mai zăbovit nițel!“. Ăsta cu un măr în mână, ostentativ.
– La mulți ani! Îmi zice și-mi întinde mărul.

Era un măr roșu, mare, frumos, ce-i drept, de țară, nu chimical din Spania.
– Un măr mă?
– Calul de dar nu se caută la dinți!
îmi spuse el și-mi mușcă din bunătatea de măr!
– Bine mă… merci! Pana mea, un măr! N-ai găsit și tu ceva cosuri cadou, vii cu un măr…

Peste câteva minute ajunge și Radu la masă, cu un pachet frumos împodobit, bilețel cu “La mulți ani!“, pamblică roșie, ca-n filme. Mă bucuram de ce voi primi. Și până să apuc să desfac pachetul, apare și Nini, cu mâna goală.
– Băi, tu vii cu mâna în fund? îl iau direct la trei păzește, încă puțin supărat de mărul deja mușcat de la Costi.
– Nu băi, am un cadou super, de la noi trei, dar trebuie să mergem să-l luam de acasă.
– Păi de ce nu l-ai adus tu?
– Lasă c-o să vezi tu, e prea greu!

Cum le zisesem cu ceva timp în urmă că mi-ar plăcea ca măcat o dată în viață să primesc un tort de ăla mare din care sare o stripteuză, mă gândeam că nebunii au pus mână de la mână să-mi facă o surpriză din asta, ca-n filmele cu americani bogați, de primesc de la firmă cadouri corporate.

Și cu gândul la striperița din tort, desfac darul primit de la Radu. Ce credeți fraților că am primit acolo? O pereche de bikini roz, comestibili și… UN DILDO!
– Bă voi sunteți tâmpiți? Vă bateți joc? Ce dracu de cadouri sunt astea băi nene?
– Ce mă, nu știi ce să faci cu ele? Ia, să le stăpânești sănătos!

Evident că am mâncat pizza ai cam cu noduri, berea au băut-o doar pe jumătate. Cum naiba să primești mă nene cadou un măr, bikini de damă comestibili și un dildo? Un dildo mă nene! Hai, cadouri tâmpite, dar cu ăla chiar n-am ce face!

Și cât așteptam noi să vină desertul, cei trei crai de la răsărit s-au scuzat nițel, ca să-mi aducă și cadoul adevărat, ăla care-mi va plăcea mult. Și cu gândul la un tort mare cu stripteuză înăuntru, îi văd revenind peste câteva minute cu o ditamai cutie. Îmbrăcată frumos, cu abțibilduri hazlii pe ea, cu fundă d-aia mare, cum am văzut la unele cosuri de craciun, împodobit frumos.

Era cam mic pentru stripteuză, însă când i-am văzut că abia îl cărau toți trei, deja imaginația mi-o luase razna.
– O fi vreun cufăr al piraților, plin cu galbeni (de ciocolată);
– O fi vreo statuie de bronz, cu un leu falnic;

Și-mi pun cutia pe masă, mă bat pe umăr toți trei și-mi urează La mulți ani, numai bine, fericire, bani, gagici, de toate. Abia așteptam să deschid darul ăsta. Îi iertasem deja pentru cadourile nelalocul lor de adineaori.
Și rup hârtia aia frumoasă de îmbetit, arunc pamblica cât colo, deschid cutia și rămân mască. Așa ceva nu-mi venea să cred că voi primi vreodată!

…în anul ăla (ca la fiecare alegere de primar, de guvern), se schimbau iar, bordurile
bordura

Articol participant la acest concurs!

Only 1 comment left Go To Comment

  1. Pingback: Si… ne-am mutat | Razvan Bucur /

Leave a Reply