Facem un bine “ziariștilor”? Un Zyklon B mai are careva?

Deja se știe că nivelul jurnalistic din România a atins praguri extrem de joase. După cum spunea Eminescu “toți o apă și-un pământ“. Adică… NOROI mă! La nivelul ăla a ajuns jurnalistica din țară. Cine e de vină? Mă repet, poate pricepeți a 5-a oară: democrația prost înțeleasă.

Ziaristica sau jurnalistica, depinde cum vreți s-o numiți, a început s-o la la goană către pierzanie prin 2004-2005. Când, tabloidele erau cumparate cu precădere de femei. Iar acestora nu le puteai împuia capul cu știri externe, știri interne, sport, prostii.
S-a început cu tratamente naturiste, leacuri băbești pentru a scăpa de acnee, de mătreață, cum să-i mărești penisul soțului, citit în cafea, tălmăcirea viselor, horoscoape și alte felurite minuni. Apoi, în 2008 parcă, Libertatea a lansat bomba pe piață. Pe lângă deja celebra coardă de la pagina 5, a pus un titlu enorm pe prima pagină
INCREDIBIL! SIMONA E CURVĂ! O SUGE ZILNIC!

Al dracului jurnalism. S-a observat că au început și bărbații să re-cumpere ziarul și s-a mers pe tema asta. Titluri incredibile, senzaționale, rămâi prost, nu-ți vine să crezi. Le știm cu toții, acum le vedem zi de zi în aproape fiecare pagină de tabloid (dacă mai cumpărăm vreun ziar).

Ultima fază a venit de la Ziua News parcă… Whatever, “toți o apă și un pământ“! Gagii foarte mirați că-n timpul unui discurs, Iohannis s-a oprit ca să-l lase pe un ziarist să-și închidă telefonul care-i suna. Adică tu, “ziarist” vii să faci poze, filmezi, iei notițe la discursul unui președinte de țară, îți sună telefonul (precis vreo melodie de genul “pe la spate, pe la spateee“), apoi cataloghezi președintele ca având oarecare probleme, autism, sindromul Aspenger…

Deci gata, ți-ai făcut tilu de ziar, azi mănânci și tu o pâine:
INCREDIBIL – IATĂ CE DEMENT AM PUS ÎN FRUNTEA ȚĂRII. PREȘEDINTELE IOHANNIS SUFERĂ DE SINDROMUL ASPENGER – O FORMĂ DE AUTISM

Klaus Iohannis a izbutit sa-i enerveze pe ziaristii pe care i-a invitat in deplasarea de la Bruxelles. Acesta si-a intrerupt discursul de doua ori, o data pentru a pornit un televizor, iar a doua ora pentru ca a sunat un telefon mobil al unui jurnalist. De fiecare data, Iohannis a stat tacut mai bine de 15 secunde.
Daca prima data Klaus Iohannis s-a enervat facand o grimasa, a doua oara presedintele a asteptat pana cand jurnalistul si-a scos telefonul din buzunar si l-a oprit, dupa care a continuat sa vorbeasca, schitand un zambet.

Sursa

Așadar, pentru a pornit un televizor. Domnul ziarist, ne spuneți și nouă, ăștia mai grei de cap, “pentru că a pornit un televizor” sau “pentru a porni (el, Iohannis) un televizor“?

Cum e? Hai că avem palpitații și nu vrem să decedăm proști.
ziarist

There are 7 comments left Go To Comment

 1. Pingback: Facem un bine “ziariștilor”? Un Zyklon B mai are careva?Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro /

 2. Andreea /

  Eu nu pot urmari discursurile actualului presedinte. Ma plictisesc intr-un mod fantastic. Nu ma pot detasa de cat de rar vorbeste si nu pot fi atenta la informatiile pe care le spune, in cazul in care spune ceva interesat. Stii, am impresia ca ma uit la un student care da un examen oral si are o casca in ureche si ii sufla cineva pentru a-i spune subiectul. Serios!

  1. Spanac / Post Author

   Nu le-o avea el darul vorbirii, însă decât să fi mințiți cu plânsete false “Ah, Stolo…”, mai bine roboțelul…

 3. Alexandra /

  Daca intri pe cele mai mari site-uri de stiri din tara, intr-o singura zi gasesti o gramada de greseli. Nu mai exista jurnalism de calitate in ziua de azi, cei care fac ceva de calitate, nu stau in Romania.

  1. Spanac / Post Author

   Culmea e că majoritatea sunt încă in țară, numai că s-au delăsat…
   Acum omul vrea țâțe în paginile ziarelor. Prostie, incultură, sex, manele. Asta se cere.

 4. Redoo /

  Nu am mai cumparat un ziar de 10 ani….am aflat recent ca prosport nu mai apare de o veşnicie. …presedintele este sPONTAn

  1. Spanac / Post Author

   Zece ani? Nici chiar așa mult…Cred că ultima dată am cumpărat un ziar acu 5 ani…

Leave a Reply