Femeia, geanta, pantofii și… nervii pe care mi-i face!

Dacă nici până acum n-ați aflat faptul că femeile au manie cu gențile și pantofii, luați de citiți mai jos. Cum naiba reușesc ele să ne enerveze pe noi, adevărații bărbați, băutori de bere și râgâietori de mici, niște ființe atât de gingașe și delicate cum suntem.
Luați de citit cum femeia e rea și face niște chestii cu bună știință, special pentru a-i scoate peri albi bărbatului.

Să luăm de exemplu povestea mea. Am albit de la cât m-au supărat femeile.
Începând cu profesoarele alea tâmpite de aveau ochelari de cal și nu acceptau ca să avem puțin de inventivitate în materie. Că ar fi musai legătură simplă de valență, nu minus!
Apoi de la gagicile din viața mea. Alea puține câte au fost. După ce-am văzut că și-a doua, ba și-a treia are manie cu genți, poșetuțe, borsetuțe, pantofiori, m-am prins că e pandemie feminină. Toate sunt diminutive. Tot ce ține de genți și pantofi. De la adevărați saci de dormit, nu genți, la cizme de pescărie cu floricele, speciale pentru Miss Pescăreasa de baltă dulce!

Timpul a trecut, mania genților a devenit deja ceva obișnuit la o femeie.
Asta până m-am însurat. Băi fraților, să tot aveți nevastă ca a mea. Nu are manie cu genți și pantofi! Adică n-are zeci de modele, pe care să le asorteze în fel de fel de nuanțe și modele și zdrăngănisme.
Nu tată, are vreo 3 genți, pe care le schimbă o dată la an. De încălțăminte nu zic. Vreo 5 perechi de le poartă. Bașca vreo 3 de ocazii speciale, alde teatru sau nunți, botezuri, recepții (sanchi recepții, pusăi eu așa să mă dau mare).

Însă aici e cu asortatul. La chestii d-astea oficiale, musai geanta să fie în ton cu pantofii și hainele. Dacă se poate să fie din acelați material, ce bine ar fi. Deși am văzut că de la o vreme am corupt-o la cămăși florate, după preferința mea hawaiiană.

louis vuitton alma bagDe curând am văzut pentru prima dată geantă Louis Vuitton adevărată. Ba am și pus mâna pe ea! Trei zile nu m-am mai spălat pe mâna aia! Și am pozat-o repede, pentru eternitate… Poza e ciordită cu nesimțire de pe net, asta deoarece am șters trei sferturi din pozele din Cipru, înainte să le copiez în computer. După ce-am trecut de 4 ore de zbor (2 dus, 2 întors…), să ajung să fac asemenea măgărie… Eternitatea a durat o zi la mine.

Faza tare însă a venit când am aflat istoria acestei genți.

Era prin anul 2005. Acum hăt ani. Într-un magazin oarecare de genți a venit marfă. nimic nou aici, toată marfa era venită din china, toate claie pestre grămadă. Gențile erau copii ordinare după Louis Vuitton, toate după același calapod. Se vindeau undeva pe la 20 de eruo bucata. Și se vindeau în draci.

La magazin a venit o tipă de și-a luat și ea o geantă să se laude la prietene că are Louis Vuitton. Însă s-a întâmplat ceva ce nu credea. După ce-a cumpărat geanta s-a uitat în ea. Era cât pe ce să facă atac de apoplexie. Geanta avea în ea un telefon mobil Vertu, niște mărunțișuri destul de scumpe, bațca vreo 2000 de euro și ceva sute de Yuani chinezești. Vânzătoarea a văzut-o că îi trecea fața prin diferite culori și nuanțe și-a întrebat-o dacă se simte bine.

– Da, scuze, mi-am amintit că am uitat mâncarea pe foc!

Nici n-a mai luat bonul. a plecat direct acasă, lăsând cumpărăturile baltă.

Acasă a deșertat comoara pe pat. Un Vertu cu diamante estimat la câteva zeci de mii de dolari, cei 2000 și ceva de euro, în bancnote de 500 și 100, niște rujuri scumpe, yuani chinezești și geanta. Care era nou nouță, de nici praf nu avea prin colțuri. Geanta făcea undeva pe la 5000 de euro.

A vândut repede telefonul unui entuziast. L-a dat la jumătate din preț de-a zis ăla și “Sărut mâna tanti!“. Banii de pe telefon, împreună cu euro și yenii i-a transformat pe toți în dolari și i-a băgat la bancă. Avea o avere frumușică de vreo 25.000 de dolari. Plus că acum se putea lăuda pe bune la prietenele ei de noua geantă.

Ce se întâmplase de fapt.

În fabrica din china, patroana făcea o groază de bani. Tocmai concediase un muncitor. Și-ntro clipă de neatenție a patroanei, omul îi înlocuise geanta ei cu una falsă, pe care o produceau în serie. Iar aia adevărată, cu tot ce era în ea, a sigilat-o într-o pungă și-a aruncat-o peste celelalte sute din container. Apoi a plecat acasă supărat. A apărut și la știri faza asta.

– Doamnă, o doriți?

– A, ce?

– Geanta, o doriți? face vânzătoarea.

– Da…

– 20 de euro vă rog.

A plătit și-a plecat acasă supărată. cu o copie după un Louis vuitton. O copie ordinară, și cu-n vis de zeci de mii spulberat. Doamne, de ce nu câștig eu la loto?, se gândea întruna pe drum.

Dar voi știți că noi avem genți de aceeași calitate cu un Louis Vuitton adevărat? Habar n-aveați băi. Trebuie să vin eu să vă spun. Gențile Reejia sunt cele mai mișto de le-am văzut. Și credeți-mă când vă spun că am văzut mii de genți de damă. Ba chiar și bărbătești.

Înainte să aud de Reeija, cele mai mișto și trainice genți erau peste 500 RON bucata. Niște no-nameuri pentru mine. Însă când am văzut că ce i-am luat neveste-mii de la Reeija, la jumate de preț și la fel de bune, m-am liniștit. Oamenii ăștia știu să facă genți de calitate. Unde mai pui că mai sunt și de gașcă, nu niște rigizi cu papion și costume, după cum ai crede când auzi de-o firmă.

Acum de curând au pus-o și de un concurs mișto, din care te poți alege cu unul din cele 3 premii puse la bătaie.

1) 1000 lei, cash. Adică bani în mână, nu vouchere în produse. Fix cât să-mi plătesc întreținerea pe câteva luni restanță…
2) Geantă piele Zafrina;
3) Una din poșete piele Bonnie.

Și când vine vorba de un concurs d-ăsta mișto, păi să nu vă spun eu vouă? N-aș fi fair play… Succes!

There are 12 comments left Go To Comment

 1. maria agurita ignat /

  frumos 🙂

  1. Spanac / Post Author

   Atât? După ani și ani de necomentare zici doar frumos?

 2. maria agurita ignat /

  Despresia de vară îşi spune cuvântul hehe 😛 Glumesc darling ,chiar mi-a plăcut articolul :)Dacă nu am comentat asta nu înseamnă că nu te-am citit ..am avut o perioadă când chiar îmi era super lene să tastez ceva 😛 Baftă şi la concurs să vedem cine câştigă :*

  1. Spanac / Post Author

   Să vedem cine. Dacă eu, dau o bere la cititori…

 3. maria agurita ignat /

  Din ăia 10 mil doar o bere măă?? Kitrosuleee
  😛

  1. Spanac / Post Author

   Am mulți cititori :))

 4. maria agurita ignat /

  aha şi la cititoare nimic? Măcar 2-3 frunze de spanac să incropim o sălăţică ceva acolo.Ei lasă că o să câştig eu atunci. ..Iar pentru cititori.. câte o monstră de nisip de la malul mării 😛

  1. Spanac / Post Author

   Nisip am eu și-n spatele blocului, că-s ăia cu reabilitarea la blocul vecin…

 5. Alina /

  Fantastic articolul, bafta 🙂

  1. Spanac / Post Author

   Merci, să fie!

 6. Elena1986 /

  Bun articolul , mai are putin si face 1 an .. 🙂 . Mi-ar fi placut sa dezbati si despre fake-urile de care Romania e plina, ma refer aici la gentie de lux sau accesorii. De curand am cumparat si eu o geanta de pe http://www.chicdeals.ro si a trebuit sa verific in 3 locuri diferite daca e originala pentru ca nu mai am incredere.

  1. Spanac / Post Author

   Au fost aplaudate articolele mele despre geantă. Au apărut la Antena 1, am câștigat un concurs cu filmulețul…

Leave a Reply