Am intrat în rândul lumii! Mi-am luat carcasă pentru PC!

Gata cu joaca! Într-un final mi-am luat și eu carcasă pentru PC. După ce am tânjit vreun an după o carcasă meseriașă, bine aerisită, cu ventilatoare silențioase, acum o am!

Aveam una de la Jidanul, însă n-avea peretele lateral. Așa că mi-am luat eu un panou de plexiglas, să fac marea cu sarea. Despre asta am discutat aici.

În plus, aia veche, deoarece n-aveam ventilator silențios ca să-mi bage aer (am două chinezării de 12 cm, cu luminițe, juri că-i discotecă, însă nu-s palele de lungime egală…), am scos două sloturi din față.
– Să intre aerul nene!

Și nu vă spun ce aer a intrat? A intrat acolo la praf, de ziceai c-am să găsesc pe dedesubt tricoul cu Sepultura! Nu știu unde-am rătăcit pozele alea… Coolerul de procesor era PLIN de praf.

Așa că m-am pus pe căutat o carcasă mai acătării. Și-am crezut c-am găsit minunea. Segotep SG Z-1. Am luat-o de la un magazin de care nu auzisem, PCzone.ro. Foarte OK flăcăii, n-am ce să le reproșez. Ba chiar era să plec fără s-o plătesc. C-o luasem cu vorba cu tipul d-acolo și când să ies pe ușă s-a trezit dacă am plătit-o…

După două zile am montat-o. Chin nene, chin. Hurducăia din toate încheieturile, ventilatoarele cu care venea (unul pe față, unul pe spate, ambele de 12 cm) nu erau deloc silențioase. Mai tăcute erau chinezăriile cu luminițe.

Așa că le-am dat telefon, că vreau s-o schimb. După cercetări mai amănunțite, pusesem ochii pe un Raidmax Super Atlas. Și-am zis că e musai să-l iau p-ăla. L-am sunat pe Jidan să-i dau vestea cea bună.
– Mă, dacă tu vrei să dai banii pe prostii, treaba ta. eu ți-am zis să-ți iei tower, nu orice ciuruc.

Evident, un tower era la vreo 300 RON. Nicidecum 140 cât a costat Raidmaxul.

M-am pus de-am scos componentele din Segotep, am reambalat-o frumos și ață cu ea la magazin. S-a uitat un nene la ea pe toate părțile. A găsi o urmă de zgârietură, o chestie subțire cât firul de păr, vizibilă doar în lumină extrem de puternică. Eu unul abia am zărit-o. Posibil s-o fi luat așa. Acasă am fost atenți când am montat-o, n-am dat cu șurubelnița în ea, dar nu bag mâna în foc.

Și ca să fiu băiat de comitet, am luat de la ei un ventilator mișto, la reducere, ultima bucată. Arctic Cool 120 diametru, ultrasilent, varianta pentru carcasă. Bagă aer ca nebunul în interior, nimic de reproșat. Și nu se aude deloc!

Am luat banii de la oamenii ăia, am plătit ventilatorul și m-am cărat. De-am orbecăit până să dau de PcGrage pe niște străduțe.
am ajuns, am plăptit și mi-a pus în brațe un colet. mare, greu. L-am desfăcut să văd carcasa. Frumoasă mă nene. Frumoasă! În plus, atârna cu 2 kile mai mult ca Segotepul. Deci na, material mai mult, mai gros, mai de bună calitate.

Ajung acasă și-o montez. Cum n-am mai făcut până acum vreun management al mațelor dinăuntru, le-am tot schimbat poziția de câteva ori. Asta până m-am prins pe unde să le ascund. Și cred c-a ieșit o treabă bună!

Acum am 37 grade procesorul, 28 mainboardul, 39 placa video, hdd-urile după o zi ajung la 31 și 32, la pornire au 28 și stau așa câteva ore..
Înainte aveam 42 procesor, 28 mainboard, 43 placa video, 31 și 32 hdd-urile.

INAINTE DUPA

E mai bine zic eu. În plus, am făcut comandă și aștept să-mi ajungă un controller de ventilatoare. 4 căi, luminițe albastre. Asta deoarece nu-mi place cum se aud ventilatoarele de la cooler și de la placa video. Cred că la video am să-i pun un ventilator de procesor cât de curând…

Aceasta postare a fost citita de 2172 ori !

Comments

comments

There are 7 comments left Go To Comment

 1. Vladimir /

  Pai: La multi ani! Pentru scula.

  1. Spanac / Post Author

   Danke!

 2. Bogdan Anghelina /

  Cu firele acelea care plutesc așa îi strici airflow-ul. Carcasa are găuri speciale în spate pentru wire management. Nu-i greu să le prinzi cu niște șoricei și pe termen lung vei simți diferența (chiar și praful e mai ușor de curățat dacă nu flutură firele acelea așa).

  Eu l-am montat pe al meu de nerăbdare, iar a doua zi l-am demontat tot și i-am făcut wire management. Cum arată acum (http://i.imgur.com/KqWmycI.jpg) – e drept, trebuie să mai suflu praful și eu.

  1. Spanac / Post Author

   Ei da! Arată foarte bine. Și la al meu i-am făcut wire managementul mai bine, însă am pierdut pozele…
   Însă la mine e mai dificil deoarece am 2 mațe de pleacă din sursă ca să se bage în placa video. Am 2 mufe de curent. Și sunt sus, nu într-o parte. În plus, ventilatorul din spate e cuplat la molex, nu pe placa de bază. În orice caz, când vine fan controllerul, trag poze noi!

 3. Aidan Ovidiu /

  Si eu am avut un Altas. E carcasa buna, sa o folosesti sanatos!

  Btw, “tower case” inseamna carcasa verticala. Raidmax Altas e o carcasa tower. Nu umbla la placa video daca nu stii exact ce debit e necesar si cum trebuie realizat contactul pe VRM.

  Si cumpara revista LEVEL de luna asta 🙂 Colegul ncv a publicat un articol excelent acolo despre cum sa-ti faci un PC de gaming bun.

  1. Spanac / Post Author

   Danke dude. Știu că-i carcasă bună. Are găuri pentru răcirea cu lichid. În plus, arată a carcasă gaming. Are plasticele alea peste găurile de la hhd-uri etc. alea de le desfaci cu butonel. În plus, n-am făcut poză finală cum arată acum. Mult mai bine ca-n ultima poză d-aici. Revin pe tema asta după ce pun și fan controllerul.

   În loc de tower case voiam să zic full tower… De are cu 20 cm mai mult ca a mea la înălțime. Și oricum, asta stă la fix 2 mm de tăvița aia pentru tastatură cu colțul. Deci e fest acolo!

   Contactul pe gpu îl fac cu pastă d-aia de argint, mi-ai zis că-i cea mai bună. Și poate iau un ventilator de placă video, cu tot cu heater. Să vedem ce și cum. Însă momentan e ok. Nu foarte, întotdeauna e rost de mai bine…

 4. Pingback: Recomandari blogosferice masculine /

Leave a Reply