Invitație în locul unde te simți bine

Complexul turistic Sara’s Sons vă oferă clipe de neuitat şi servicii excelente de cazare în Băile Herculane. Complexul a fost renovat în 2014 și își propune să devină „locul unde te simți bine”, punând în valoare comorile stațiunii, apa sulfuroasă și ionizarea negativă a aerului.

Băile Herculane este una dintre cele mai vechi stațiuni din lume, fiind atestată și recunoscută pentru beneficiile sale încă de pe vremea Imperiului Roman. În spiritul acestei tradiții, Sara’s Sons își dorește să devină destinația ideală a oricărui turist care dorește să se relaxeze, să se odihnească sau să se trateze pe meleagurile protejate de legendarul Hercule.

Acest complex turistic încearcă să reînvie spiritul stațiunii de odinioară, prin servicii de înaltă ținută, amabilitate, ospitalitate și, nu în ultimul rând, prin accesul la tratamentele de specialitate cu miraculoasele ape termale oferite de terapeuți cu vastă experiență.

Sara’s Sons Baile Herculane are trei piscine exterioare cu apă termosulfuroasă, prevăzute cu stații de filtrare și clorinare permanentă. Apele termosulfuroase sunt ape minerale sulfuroase, clorurate, sodice, calcice, hipertermale, hipotone utilizate pentru cură externă şi internă.

Sulful termal (hidrogenul sulfurat), agentul terapeutic principal al apelor minerale termosulfuroase din Băile Herculane, are o calitate deosebită și un grad scăzut de radioactivitate. Acesta are o mare putere de pătrundere şi de difuziune în organism, în timpul îmbăierii. Acţiunea antioxidantă, progresivă la nivel molecular a sulfului termal poate reduce procesele celulare de îmbătrânire.

Posibilitățile de drumeții sunt aproape nelimitate. Iată ce locuri de vizitat există în și pe lângă orașul lui Hercule:

Avenul lui Adam este o gaură neagră din care ies aburi fierbinți, care începe cu un puț de 11 metri, caree poate fi coborât doar speologi și are un sistem complicat de galerii și săli. Are 212 metri și adăpostește una dintre cele mai vechi colonii de lilieci din Europa.

Cascada Vânturătoarea, aflată la 1000 de metri altitudine pe malul Cernei. Cascada curge pe o distanță de 40 de metri, paralel cu peretele stâncos, având un aspect vizual spectaculos.

Cheile Pecinișcăi sunt spectaculoase impresionând prin aspectul straniu și liniștea din porțiunea fără curs de apă. Înainte de a pătrunde în chei, întâlnim Gaura Ungurului, o peștera fosilă.

Cheile Taznei constituie cel mai frumos defileu din acest colț de țară, sălbatic, cu versanți abrupți care se apropie unul de celălalt până la câțiva metri, creând o imagine copleșitoare.

Crucea Albă este un omagiu adus unui erou căzut la datorie. Se spune că Ion Dragalina, un ofițer din regimentul generalului, care venea călare de la Podeni spre Herculane, în misiune de recunoaștere, s-a prăbușit cu un podeț ale cărui picioare din lemn fuseseră tăiate de dușmani.

Grota cu aburi este îngustă, iar aburii sunt degajați de un izvor termal prin crăpăturile pereților de stâncă de culoare neagră-verzuie.

Grota haiducilor (Grota hoților) – Povestea haiducilor care și-au găsit ascunzători în această peșteră a fost alimentată de descoperirile făcute aici de speologi și arheologi, incluzând obiecte dacice și alte urme ale trecutului din diverse timpuri.

Parcul Național Valea Cernei este al doilea ca mărime din România și singurul care cuprinde un bazin hidrografic.

Alte obiective turistice din zonă sunt: Bazinele publice cu apă termală, Cheile Feregari (Prolaz), Dobroaia, Foișorul Roșu (Elisabeta), Gropan 7 Izvoare, Inelet, Izvorul lui Munk, Muzeul Băile Herculane, Muzeul Nicolae Cena, Muzeul Porțile de Fier, Peștera Topolniței, Platoul Coronini, Sauna naturală din adâncul muntelui, Sfinxul Bănățean, Statuia lui Hercules, Valea Cernei.
sons

Leave a Reply