Mă cheamă Bruzli

Pe mine mă cheamă Bruzli. Însă numele mi se schimbă cu fiecare nou grup de turiști. Negruțu, Bruzli, Purecosu’ sau, pur și simplu, Câine. Așa mă numesc turiștii Castelului Corvinilor, din Hunedoara.
Ăsta de mai jos sunt eu. Sunt foarte prietenos. După cum vedeți, ce putea fi mai bine decât o hârjoneală cu Veve, lângă o masă plină cu virșli? Nu-i vorbă, îmi pică și mie câte unul sau chiar doi în câteva ore. Să nu-mi dai pâine sau muștar. Nu mă supăr, nu-ți sar la beregată, după cum am auzit niște vorbe rele, însă nu mănânc. Nu-mi plac, pur și simplu. Ce, ție îți place mâncarea de măsline? No, acu mă înțelegi? Nu-i bai, vânzătorii de la porțile castelului s-au învățat cu preferințele mele culinare, așadar fiecare grup primește ca povață că eu, Bruzli, Negruțu sau cum vor dânșii să me cheme, nu mănânc decât carne.
bruzli-1

bruzli-2

Am și uitat de când m-am mutat cu reședința aici. Nu-i vorbă, nu-s “legat” locului, mă mai plimb, însă pe zi sunt tot timpul prezent. Lumea mă iubește. Mai puțin primarul, care-a avut de oficiat o nuntă aici la castel, zilele trecute.
– “Javra asta să dispară d-aici, că ne sperie turiștii“, a dat el directive.

Credeți că l-a ascultat careva? Ei, asi. M-a ascuns tanti Didina în spatele gheretei, până a venit un val de turiști nemți. Au cumpărat ăia la bere, de până n-au ras frigiderul întreg nu s-au dus să vadă castelul mai îndeaproape.

Îmi mergea bine ziua aia, mai puțin o oră și jumătate cât și-a ținut primarele prelegerea. Cică oficia o nuntă. A venit, i-a cununat și s-a dus. Ce bine! Lumea era iar a mea. Ba achiar am râs când a venit Spanacul cu o bere într-o mână și-o înghețată în alta, după ce se ghiftuise cu virșli înainte. Ghenu i-a zis:
– Bă, ai grijă, bere cu înghețată, ai să te cântărești pe tine!
– Nea, nu există. Îmi cunosc organismul
, zâmbi el mai bând o dușcă din berea aia cu lămâie. Ce om normal la cap bea poșirca aia?

Așadar, când aveți drum prin Hunedoara, cu orice treabă ați avea, fie ea #vizitainHD, #FabricatinHD, sau, pur și simplu, la plimbare, dați pe la castel. E frumos aici tot timpul. Eu vă aștept. Nu uitați să-mi luați și mie o porție de virșli și vă povesteasc mai multe.

Cu drag, Bruzli.

Fabricat în Hunedoara este un proiect organizat de Denisa Bârgău, Sebastian Bârgău și Călin Bobora și sponsorizat de Carpatcement și Fermele ADO. Parteneri: Sara Cafe și Pizzeria Napoli.

Aceasta postare a fost citita de 1837 ori !

Comments

comments

Leave a Reply