Mâncare bio, băutură bio, cosmetice bio…

Ce știm despre produsele bio?
Că-s foarte sănătoase, de aceea erau și scumpe. Vezi tu, vrei să mănânci și să bei sănătos? Îți iei bio, alfel bagi chimicale în tine, îți crănțăne E-urile între dinți!

Nu prea m-am atins de produsele BIO, sincer să fiu. Păi când îmi cereai 26 de lei pe 100 de grame de pastramă, să nu-ți zic ceva de-a bătrână mă? Ce, tu-mi vinzi kilul de capră cu 260 de lei? Dar ce mă, a păstorit-o Nabucodonosor și frații lui? A mângâiat-o fratele Greuceanului? Bine că nu era oaie, că sigur era oaia bălaie din Miorița, și era păcat de la Dumnezeu să omori oaia sfântă a baladei românești. Ce se făceau copiii la BAC? Păi nimic, ca de obicei. Fumau în clasă ]n timp ce f[ceau LIVE-uri pentru Insta, Facebook sau TikTok. Haștag jmekerie, se știe.

Dar, să revin la produsele bio. Întotdeauna am fost de acord cu cosmetice bio. Pentru că am văzut ce efecte nasoale au tonele de machiaj de proastă calitate asupra pielii. De-n 10 ani, o fată de 20 de ani, ajunge să arate a 60, din cauza unor asemenea chimicale care strică pielea.

De aceea, recomand întotdeauna un machiaj bio de calitate. Apropos de machiaj, știați de unde-a apărut?

De la egipteni. Până și sclavii foloseau rimel negru pentru a nu-și strica ochii în sorele arzător al deșertului. Ba chiar s-au răzvrătit într-o zi împotriva stăpânilor, deoarece nu-și primiseră în ziua aceea rația de rimel.
– Apăi patroane, nu tu apă, nu tu haleală, biciul pe noi, e OK. Dar nu fi băi jigodie să ne tai și rimelul de pe listă, că dracu-ți mai face ție piramidele lu’ pește!
– Bine băieți, na-vă!

Și uite-așa, machiajul a ajuns și-n zilele noastre, chiar și la bărbați. Întrebați-l pe Florin Piersic. Eu nu știu ce folosește omul, însă peste 50 de ani, dacă-i urmez sfatul, voi arăta și eu a om de 40, adică fix cât jumătatea vârstei. În mod sigur se dă cu ceva ulei de cocos, altfel nu-i chip!

În plus, ascultați aci la nenea Spanac, e trecut prin viață și vă dă un sfat: uleiul ăsta de cocos este excelent și pentru treaba aia bătrânească.  Folosesc și eu și toți profesioniștii 🙂

Și-n ultima vreme, multe din produsele Bio s-au ieftinit. Nu mai sunt produsele alea de care nu te apropiai decât la ocazii speciale, când ți se naște un copil sau când vine văru-tu din America în vizită, după 20 de ani. Și ca să-i arăți că nu ai rămas “la coada vacii“, îl tratezi cu mezeluri alese și brânză cu mucegai nobil, alături de-o sticlă de vin de pe vremea lui tac-tu mare.

Așadar, ca să zici acum: “Bă, sunt scumpe astea Bio, mai bine iau parizerul ăsta la 3 lei kilu’, ce mama naibii“, nu numai că e deplasat, ci și foarte nesănătos. Și uite de aia de pomenești la 30j de ani că iei pastile cu pumnul ca bunică-ta.

Leave a Reply