Primăria a creat cuiburi speciale pentru berze!

Din cauza numărului din ce în ce mai mare de berze care survolează Bucureștiul zilnic, speriind băbuțe mai ceva ca factura la gaze, edilii primăriilor de sector au cheltuit 20 de milioane de euro pentru construirea unor cuiburi speciale pentru păsări. Ca nu cumva ca berzele sălbăticite să-și găsească adăpost în vreo scară de bloc, sau, Doamne ferește, să nu spargă vreun parbriz de Logan taximetru, șă-și facă înăuntru un culcuș calitatea a doua…
Primele cuiburi au fost instalate în Berceni, Dristor și Drumul Taberei.
barza

Intrigați de numărul continuu în creștere al berzelor, reporterii unei televiziuni de mare succes în rândul pensionarelor, au făcut un sondaj de opinie în rândul cetățenilor urbei noastre.
– Ce părere aveți de măsura primăriilor în privința la berzele care zboară libere?
– Hoți domnule! niște hoți! Cheltuie bani pe cuiburi și eu nnu am 10 mii să-mi iau Săniuța!
exclamă un distins domn, printre ultimii doi dinți rămași, în timp ce-și ținea pantalonii cu mâna stângă, cu dreapta trăgând după el un câine jigărât.

– O măsură inutilă aș zice eu. Că berzele stau în cuiburile alea? Ce, ele nu-și în stare să-și facă din paie și gunoaie? În plus, alea stau pe hornuri. De aia nu i-a venit Moș Crăciun lu’ fi-miu anul trecut! – Tanti Nuți, freelancer (o vedeți pe la Obor cu “avem țigări, țigări avem!“)

– Dom’ne, eu n-am timp de berzele voastre! Suntem om serios. Decât să înnebuniți lumea pe stradă cu interviuri tâmpite, mai bine v-ați apuca de muncă. Și așa caut fete video chat. Carte de muncă, cele mai bune condiții, iar la bani, într-o lună faci cât în 6 luni la televiziune…

– Nu sunt domnule cuiburi de berze. Unde ați văzut voi berze deasupra Bucureștiului?
– Păi nu le vedeți cum zboară?
– Sunt pungi mă! Și eu am ochelari, voi de scuză aveți? E orbul găinii la putere! Sau au… berzelor în cazul vostru!
– Pungi? De ce așa multe?
– Aia nu mă mai întrebați pe mine, cereți lămuriri la primării, că-i orașul prin de mizerie. În ritmul ăsta ajungem și noi ca Torino. Huoo!

Abia s-au îndepărtat oamenii noștri. Nebunul o ținea danga cu nemulțumirile.
– Cine e mă nebunul ăla?
– După figură așa îmi pare a fi Spanacul.
– Și e serios?
– Cred că face mișto. Sau e foarte serios. Sau beat. Sau i-o fi foame!
– Da, mizez pe foame și eu. Luăm o șaorma?
– De unde naiba bani? Nu știi că e-n pușcărie El Patron?
– Păi ce facem fată? Ne e foame și stăm ca proastele să întrebăm tâmpiții despre berze! Bag picioarele în el de interviu!
– Ia vezi, tipul ăla cu videochatul ne-a lăsat cartea de vizită. Dă un telefon!

There are 3 comments left Go To Comment

  1. Pingback: Primăria a creat cuiburi speciale pentru berze!Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro /

  2. Rudolph Aspirant /

    Ha ! Ha ! Stiam eu ca si tu ai talent la scris, nu numai Lospa. Numai ca in cazul tau, esti mai zgarcit sau poate mai modest, nu ti-l scoti in evidenta asa de des. Sau poate, mai matur fiind, nu esti asa de exuberant exhibitionist ca tineretul.

    1. Spanac / Post Author

      E vorba de chef. Câteodată nu am chef să scriu. În cazul de față, ca și la materialul cu spadasin, a fost cheful prezent.

Leave a Reply