S3 vs. One X

În sfârşit am închis 2 abonamente orange. Şi că tot eram acolo, am făcut ceva. S3 vs. One X. Le-am pus unul lângă altul. Și lângă ele HTC-ul meu. Clar aș alege HTC One X.
Și voi explica mai jos de ce. Galaxy S3. Băi, e mare. Mare rău… Și e prea subțire. Dar totuși mai greuț decât ai crede. Are ecranul de 4,8 inci.

Patru procesoare la 1,4 ghz. Fel de fel de alte zdrăngănele.

HTC One X.
Ăștia de la HTC au umplut piața de modele, ca ciupercile după ploaie. Chestie de care eu habar n-aveam, mi-a zis Chinezu, și de faptul că-s în pragul falimentului din cauza asta.

Dar mie îmi place One X ăsta. Ecran de 4,7 inci, o țâră mai mic și mai îngust ca la S3. E și ăsta subțire rău, dar e ușor. Fără să-mi dea impresia de fragil însă. Nu știu cum să zic, la S3 îl mânuiesc cu grijă, să nu se crape dacă apeși pe el. HTC-ul îmi dă senzația de robustețe.

Nu că n-aș putea mânui un telefon, dar așa mi se pare mie, că S3-ul e fragil ca un bebeluș.

Plus că HTC-ul are 4 procesoare la 1,5 ghz. Na, mai mult.

Partea nasoală la HTC e faptul că n-are card de memorie, și e îngrădit de memoria internă. Care moare cu ăia 26 de giga de care dispui. Văd că HTC-ul a scos repede și One X+. Care e mai dihai. 1,7 ghz frecvența celor 4 nuclee. Și 32 sau 64 memorie internă. Până la urmă ce faci cu atâta memorie? Pui 15.000 de melodii. Că tot o jumate de zi asculți muzică. Aia e partea nasoală la telefoanele astea. Că te ține bateria până ajungi la budă.

Și na, HTC-ul are radio. Chestie pe care Galaxy S3 n-o are. Bine, poți să navigheți pe net și să asculți muzică. La viteze sunt la fel. Chestia e că n-am vut cum să le pun exact unul lângă altul, ele fiind puse pe panouri diferite. Și făceam slalom între ele. Dar cea mai mișto fază pe care am văzut-o la HTC One X, și care m-a cucerit a fost simplitatea camerei. Că eu de aia vreau un One X. Pentru camera cu filmare full HD. Dau pe cameră, se deschide imediat. Și acolo, MARE ATENȚIE. Un buton este pentru foto, unul pentru video. Care filmează sau face poză imediat cum apeși pe unul din ele. Cică image stabilisation. Am luat ambele telefoane, și-am făcut poza cu ele în timp de le bâțâiam. S3-ul foarte dezamagitor!

Extrem de nasoală poza.
La HTC era o singură poză, nu 10 ca la S3. A stabilizat aproape perfect imaginea, fiind puțin în ceață focalizarea. Dar foarte puțin! Cred că am să mă duc înapoi la Orange să-i întreb dacă mă lasă să fac un FUFOrial la botul calului Spanacului. Zău că mă duc zilele astea…

There are 11 comments left Go To Comment

 1. Gabi /

  Eu folosesc HTC Sensation si sunt foarte multumit. One X nu ma atrage.
  Cat despre falimentu’ HTC-ului, era si cazu’. O dau in bara chiar de cand s-au despartit de google si scot mult, da’ mult prea multe modele noi si relativ asemanatoare. La nici 2 luni dupa ce mi-am luat Sensation-ul a aparut asta si nu mi-a picat chiar bine. Mai ales ca l-au scos la un pret relativ mic si eu am dat o mica avere (foarte mica :P) pe HTC-ul meu.
  Numa’ zic 😉

  1. Spanac / Post Author

   După ce-am luat Desire HD-ul a apărut Sensation.
   Nervi, spume.
   Mai ales că acum abia dau Desire HD la băieți cu 800-900 lei.
   Adică banii ăia îmi ajung la ț
   anc să-mi iau un One X la același abonament care-l am acum și nu-l pot plăti. De 150 ron lunar…
   Să nu te zgârii pe ochi?

   Așa că deocamdată stau liniștit.
   Aștept juma de an și iau One X la 9 milioane. Căci istoria se va repeta.

   Și da, scot o mulțime de modele noi și foarte asemănătoare.
   Au dat-o rău de tot în bară cu cha-cha-ul ăla. S-a vrut a fi rivalul lui Blackberry. Dar lumea a uitat de el rapid.
   Abia s-au dat 1000 de bucăți în lume. De au început să le dea cu 3 euro la cartele preplătite să scape de ele…

  2. Spanac / Post Author

   A, și mi-am adus aminte. Am văzut niște modele de Huawei de-ți pică plombele. Numai că nu prea le vezi la noi pe piață. Am avut ocazia să probez unul. Se mișca ceva mai bine ca Desire Hd-ul. Asta acu juma de an…

 2. Stiri IT /

  Am tinut si eu in mana un S3 si da ai dreptate e mare.. caramida in mana:)) Personal am un S2 si imi place si ca design e subtire finut si are tot ce ii trebuie.

  1. Spanac / Post Author

   Și ăla m-a atras însă are ecranul mai mic decât actualul. Și vreau ceva ori cu ecran la fel, ori mai mare.
   Bine, una e vrutul, alta e avutul…

 3. Vladimir /

  Duca-se. Da’ daca tot incerci sa faci fufuorialul, vezi si tu, nu-ti dau unul de proba sa incercam si chestia cu µunde? 😀

  1. Spanac / Post Author

   Chestia cu ce?
   Miuunde?

   N-ai sa vezi să-ți deie unul pe mână…
   Că-s un oarecare între mii.
   Eu am altceva în minte.
   Dacă cineva îmi dă mie moka un HTC One X, care e 400 dolari, eu fac ce vrea ăla cu HTC Desire HD actual.
   Inclusiv teste anti metrou, anti apa, anti foc… ORICE!
   Aștept acum ofertanții…

 4. ALIN /

  Imi place foarte mult Samsung Galaxy SIII, e un telefon… misto.

  1. Spanac / Post Author

   Aia ziceam și eu, până să aflu de One X…

 5. Cristi /

  “Și na, HTC-ul are radio. Chestie pe care Galaxy S3 n-o are.” Nu ca ar conta foarte mult in vederea unei comparatii… dar S3-ul chiar are radio 😛

  Despre calitatea pozelor… mie mi se pare Samsungul mult peste HTC la camera foto… (stabilizatorul o functiona mai bine la HTC, dar culorile sunt prea sterse la acesta din urma)

  1. Spanac / Post Author

   Mda, acu văd că are radio totuși. Nu e vorba de calitate ce vezi pe ecran, e vorba de cum afișează amoledul lui sg3 pozele. Când le pui pe pc atunci poți face comparații.
   Iar HTC-ul scoate poze net superioare. Și asta n-am zis-o doar eu…

Leave a Reply