Sunteți de acord cu pedeapsa capitală?

Scriam zilele trecute despre cum Singapore a “educat” populația cu o mână de fier, soră îndepărtată a unui comunism feroce.

Acolo, pe lângă legea discutabilă cu guma de mestecat, am dat de un subiect pe care unii îl consideră tabu. Anume pedeapsa capitală. Asta deoarece în Singapore, narcomanii sunt linșați. Dacă te prinde cu câteva grame, ai scăpat – pușcărie pe viață. Dacă ai jumătate de kilogarm – pedeapsa cu moartea. Asta deoarece cantitatea aia nu-i doar pentru uz personal, ci vrei s-o vinzi, deci să implici și alte suflete nevinovate în acest flagel.

Și aici îmi aduc aminte de vocea lui Ewan McGregor în Trainspotting:
– Thank you, your honor! I will get help for this terrrrrible, terrrrible disease!

Însă, revin la întrebarea din titlu. Sunteți de acord cu pedeapsa capitală?

În principiu, eu personal aș fi. Dar nu pentru că te-a prins cu jumătate de kilogram de cocaină. Vorbesc pentru fapte mult mai grave.
Ai băut și ți-ai băgat baioneta în nevastă? 40 de ani. Ai omorât și cățelul? Pe viață. Ai mai omorât și copii? Glonțul! Scria undeva că și-n România, ca și-n Statele Unite (precum și alte țări evoluate), ca să ofer condiții unui pușcăriaș statul cheltuie undeva pe la 3000 lei lunar. Asta pe lângă 300 lei lunar pentru un școlar.
Conform unui calcul simplu, dacă statul alocă mai mulți bani pentru pușcărie decât pentru școală, ne vrea pe toți delicvenți?

Pedeapsa capitală aș aplica-o și recidiviștilor. Furi o dată, de două ori, de trei ori? E clar, cu vorba bună, mâncare și căldură între gratii, nu e pentru tine. Deci, ștreangul. Sau glonțul. Costă doar 3,5 lei un glonț.

Însă, cel mai incisiv sunt împotriva pedofililor. Pe ăștia nu i-aș omorî “legal“. I-aș pune în celulă cu oameni pe care i-aș ști că-s împotriva pedofililor. Da, aia aș numi justiție. Un glonț e prea lejer pentru aceste bestii. Le-aș aplica metoda “pogo-pogo până moare“!

Aș fi de acord deci cu pedeapsa capitală pentru recidiviștii cu ștate vechi. În pușcărie puțini se căiesc, puțini sunt reintegrabili în societate. Intri hoț de găini și ieși numai bun să spargi case, seifuri, muzee, biserici… De aici și vorba “ești la facultate“. Păi, dacă te școlești în ilegalități la pușcărie, pentru ce mai trăiești? Să-ți plătesc eu lunat 3000 de lei, că tu ai violat și omorât bătrâne pentru pensia de câțiva lei?

Unii ați considera că gândesc rău. că nu-i bine să-ți dorești moartea unora. nu le-o doresc. Însă pun în balanță niște statistici. Și=n 10 ani maxim, dacă avem legi mai dure, se va reduce cu mult infracționalitatea. Însă pe termen lung nu se gândește nimeni.
– A, ăsta vrea să-i ucidem pe toți. Numai gloanțe și ștreanguri visează!

Vorbesc pe termen lung! Dacă știi că pentru x sau y faptă te omoară, ai mai comite fapta aia?

Îmi aduc așa aminte de un caz din Statele Unite. Un părinte avea două slujbe, trăgea cât putea pentru copil. Care copil, băiat bun el așa, s-a înhăitat cu niște prieteni dubioși. Și din o țigară azi, două mâine, a acceptat să tragă pe nas. Și-n jumătate de an începuse să-și injecteze. Taică-su l-a dus la dezintoxicare. A ieșit de acolo, apoi a făcut o supradoză și-a murit. copil singur la părinți (mama îi murise în urmă cu câțiva ani – ucisă de un șofer beat pe trecerea de pietoni).

Ce credeți că a făcut tatăl? A pus 200 de lei pe tejgheaua unui magazin de arme, a luat 3 încărcătoare și un Colt 1911. S-a dus la liceul unde învăța fi-su și l-a pândit pe cel care distribuia droguri. După ce-a aflat de la el cine-l aprovizionează, i-a pus un glonț în frunte. S-a dus mai departe, într-o casă plină de droguri, unde-a ucis câțiva membri ai unei găști, care vindeau droguri în școli și licee. Apoi s-a dus și s-a predat la poliție. A primit închisoare pe viață. A fost unul din puținele cazuri în care poliția s-a văzut nevoită să aplice legea, în ciuda moralității. Întrebați despre caz, absolut toți au spus că i-ar fi dat o medalie, nicidecum pușcăria.
Chiar și cu o medalie… Copilul lui nu-l mai aduce nimeni înapoi.

Care este părerea vostră despre pedeapsa capitală?
david

There are 4 comments left Go To Comment

 1. Dan /

  Da, as fi de acord, pentru infractiuni deosebit de severe ca de exemplu: genocid, crime in serie, etc …

  1. Francisc / Post Author

   Deci exact în condițiile pe care le-am spus eu. De pedofilie ce zici? Să zacă în pușcărie pe banii noști sau ștreagul? Asta după ce-a distrus viața uni (sau mai multor) copii?

 2. Dan /

  Pentru pedofili: operatie obligatorie, cu ‘extirparea” obiectului …

  Off Topic: foarte greu se incarca siteul …

  1. Francisc / Post Author

   Am să-l mut pe hosting de România cât de curând. Deocamdată e pe undeva prin Olanda…

Leave a Reply