Tot praştia e sfântă!

De când s-a făcut omul pe lumea asta, a început să deie cu pietre după animale, şi după semeni.
Na, de la pietre aruncate direct cu mâna s-a trecut la praştie. Praştia aia era de fapt o banală sfoară, cu un căuş. Avea cam 50 cm lungime sfoara, la mijloc era căuşul cu piatra în el, iar capetele în mâna omului. Ăla învârtea praştia deasupra capului ca să prindă viteză, apoi elibera un capăt, slobozind piatra în căpăţâna cuiva (vezi David şi Goliat).

După aia au trecut la arcuri, suliţe, săbii etc. Dar pe mine partea cu praştia mă interesează. Vrei să spargi un geam de la mare distanţă? Ia o praştie nene…

Să explic de ce.
Eram ieri în oraş, mi-am ridicat ceva de la poştă. Ceva-ul ăsta fiind această brăţară lată de piele, numai bună şi de purtat şi de folosit împotriva tunelului carpian. Ovidiu ştie cel mai bine.

Mi s-a pus să-mi iau o brăţară d-asta lată de vreo 10 ani. Dar cum la noi n-am găsit sub 100 lei, am luat-o de la chineji. Doi dolari. Free shipping. Viva el Ebay!

Şi cum veneam eu către casă, hai că uite vine tramvaiul 36, să fug să-l prind. Numai că între mine şi tramvai era un stop. Care tocmai atunci s-a pus măgarul.
După stop fug să iau blestematul ăla de 36, dar îmi închide uşile în nas şi pleacă. Să scot pistolul să trag după el? Nu, că nu se cade, e dovadă de mârlănie, poate mai moare o babă de inimă, mai mă împuşcă miliţia p-aici pe la piaţă. Iau autobuzul 2 staţii, iar fug după tramvai. Iar îmi închide uşile în nas, iar pleacă.

Ajung acasă prin de nervi. Tramvaiul 36, numărul 253 pe vagon. Nu-l uit. Hai ajuns sus să văd cu ce nimeresc tramvaiul.

Cu piatra direct nu aveam ţintă. Stând la 7, tramvaiul prin faţa blocului, uşa mică de la vatman, n-o nimeream cu piatra (am testat pe alte tramvaie, până să ajungă 36-le ăla la capăt şi să se întoarcă aveam 40 de minute la dispoziţie). Deci cu piatra direct dădeam prin plopi.

Bun, hai să iau pistolul de airsoft. Cu ăla aveam ţintă, numa că tâmpenia aia de bilă de plastic, la o adiere mai mare a vântului o lua razna. Nu-i nimic, am pus bile de oţel. Am tras într-un tramvai vreo 10 bile. La naiba, nu s-a spart geamul ăla, chit c-a luat 6 bile-n el… Plus că face şi ăla un zgomot…

Până la urmă am pus mâna pe praştie. Am pândit tramvaiul cu binoclul. Tremuram ca un popândău. Pun mâna pe praştia aia, pun piatra.
Opreşte tramvaiul în staţie, fix în faţa blocului. I-am dat drumul. Nici pâs nu s-a auzit. Decât nişte zgomote metalice când i-am băgat piatra în cabină. Am avut noroc cu un ATV care trecea atunci pe stradă, că puteam să dau şi cu tunul… Şi nişte urlete însoţite de înjurături. 5 minute a înjurat vatmanul afară din tramvai.
Degeaba se uita pe bloc. Atâtea ferestre… Eu mă uitasem înainte vis-a-vis să nu fie nimeni cocoţat pe geam să se uite către mine.
Şi direct din cameră i-am dat-o. E bună praștia! Na mă, altă dată să mai închizi uşa în nas ălora de aleargă de nebuni după tramvai.

Că aveţi prostul obicei să vină un 36 o dată la juma de oră!

Cu ocazia asta anunţ că execut şi vând praştii bune, la preţul de 20 lei bucata. Profesionale. Handmade. Vintage looks.
Aştept comenzi!

P.S. Puteţi închiria ţintaşul direct la dvs. acasă. Preţ 20 lei şi o bere cu lămâie. Musai Bergembier. Ţintaţii ştiu de ce!
Nu aştept provincia! Decât dacă mă ia d-acasă şi m-aduce înapoi.

There are 23 comments left Go To Comment

 1. Călin /

  apăi dacă nu accepţi deplasări, e nasol. mai bine îl sun pe ieşeanul ăla ce şi-a pus pe un copac o bucată de placaj pe care a scris: “Execut la comandă. Telefon 0746…..”.
  şi nu-i banc, chiar exista aşa ceva lângă Iaşi, pe marginea drumului 🙂

  1. Spanac / Post Author

   Execută ce? Că şi aici pe stâlpi avem d-alea cu executăm puţuri de mică şi mare adâncime…

 2. Călin /

  ăsta execută pur şi simplu 😀

  1. Spanac / Post Author

   Mă, omul o fi ucigaş plătit. Şi-n caz că vine miliţia zice că execută lucrări de zugrăveală.
   În caz că vine un chelios cu ochelari de soare şi-i dă o cărămidă de bani, e clară treaba…

 3. Ovidiu /

  http://youtu.be/PyNuriXG3BQ

  Asta e cumva ieseanul vostru?

  1. Spanac / Post Author

   Ăla e joc, sau film? Că e comic 🙂

   1. Ovidiu /

    Sunt filmulete facute cu noul movie maker Source, pentru jocul Team Fortress 2 (btw, programul si jocul sunt gratuite,)

    1. Spanac / Post Author

     Să-l iau. Sunt curios cum îmi va face placa video… Senx!

 4. D-Petre /

  Foto cu modelul de prastie ai ? ca doar nu o sa comandam asa PeNeVe 🙂

  1. Spanac / Post Author

   Am doar zgârciul, bandă theraband, d-aia meseriaşă. Am folosut o praştie improvizată, din nişte cabluri electrice… Dar cât de curând pun mâna ori pe ceva lemn, ori le voi face din metal, am deja model. La astea de metal pot ataşa şi laser.

 5. zerocratu' /

  bravo mo ! :)) a fost pe gustu meu razbunarea

  1. Spanac / Post Author

   O fi arma prostului răzbunarea, da’ te şi răcoreşte…

 6. Denis /

  Spanac, se pare ca tot vechile inventii sunt cele mai bune si in prezent :)) Tin minte ca si eu imi faceam prastii si ma puneam pe spart sticle :)), sau trageam dupa pasari, mare tintas eram p’atunci :))

  1. Spanac / Post Author

   Eu cu praştia am început să fim prieteni iar de când cu fazanii de pe aeroport. Numai că vezi tu, eu când am ascuns praştia acolo, după aia n-am mai găsit-o…
   În rest, când eram la ţară, până acum 7-8 ani, tot trăgeam cu paştia, în special în capre. Bunicii aveau capre, şi mă duceam cu tataie cu ele la păscut. Şi în loc să fug după ele, le învăţasem din praştie… 2-3 pietre şi capra era unde trebuia…

   1. Denis /

    Ahahaha, cred ca esti maestru atunci ! :))

    1. Spanac / Post Author

     Dau şi lecţii 🙂

 7. vienela /

  Prastie inseamna chestia aia cu elastic nu stiu de care, caruia i se leaga la un capat o bucata de piele? :))

 8. Mihai /

  Salut, poti sa mi spui de unde pot sa cumpar Theraband? Tub sau banda?

 9. Mihai /

  Salut, poti sa mi spui te rog de unde pot sa cumpar Theraband? Tub sau banda? Multumesc

  1. Spanac / Post Author

   Salut. De pe ebay. Sau îți dau eu, 15 lei metrul.

   1. Mihai /

    Salut din nou. Ti am dat reply pe mail, dar ma gandesc ca poate nu te uiti acolo sau poate e util si pentru altcineva aici

    In primul rand multumesc pentru intentie si in al doilea rand pentru rapiditate

    Poti sa mi spui ce folosesti pentru prastii? La cauciuc ma refer. Banda, tub, culoare? Dupa tramvai as zice ca esti din Bucuresti, dar intreb sa fiu sigur, cine stie poate o mai fi vreun oras cu un tramvai asemanator 36-le pe care il stiu eu, care vine la jumatate de ora 🙂

    1. Spanac / Post Author

     Salut. De unde ai dat mail? Din pagina de contact?
     Banda e neagră. grosime 5 mm.
     Bucureștean, nu există în alt oraș un melc mai lent decât tramvaiul bucureștean 36…

 10. aaaa /

  vand prastie cu bratara barnet hunter speciala pentru vanatoare pescuit outdor doar pentru bucuresti. ma puteti contacta la 0762129041sau robert007_robert007 pretul este de 30 ron

Leave a Reply