Tu întotdeauna vei fi cel mai… naiv!

Așa-mi displace mie când lumea încearcă întotdeauna să te fenteze. Când la fiecare chestie vei fi luat de prost si vor încerca să profite de tine cât vor putea de mult.

Zicea cineva în 2008 când începuse criza economică să-și arate colții, că în cuând vom ajunge iar la nivelul trocului, al schimbului, deoarece banii vor fi foarte puțini, mai ales în buzunarele noastre, ale celor “de rând“. Nu știu, să fie din fericire sau din păcate, că nu s-a ajuns la acel nivel. Ambele au părți bune, însă e foarte bine și când ambele metode funcționează în paralel. Exact despre asta vreau să vă povestesc acum.

Dețin un Samsung Galaxy S4, pe care l-am luat după lungi și intense lupte, mii de nervi și nemulțumiri din cauza vechiului HTC Desire HD, telefon pe care acum l-am reparat, după cum am explicat aici și aici.

Însă, văzând că întotdeauna va fi loc de mai bine, de ecran mai mare, cameră foto/ video mai bună, hai să iau un Note 3. Asta deoarece voiam să-mi iau Note 2 pe vremuri. Însă 3-ul e mai dihai, mai mare, mai bun. Și ca orice om care n-are de dat bani grămezi pe telefoane, hai să facem un upgrade. Să îl dau pe el meu plus o sumă de bani pentru un Note 3. Zis și făcul, trimis mesaje la vreo 20 de inși de pe olx. Zece au răspuns, iar 5 s-au arătat interesați de schimb. Partea bună însă, s-a terminat brusc.
Samsung Galaxy Note 3
Când e vorba să dai diferență, tu vei fi cel jecmănit, socotit un fel de “prostul satului”. Asta deoarece interlocutorii vor merge pe principiul “nu e prost ăla de cere, ci ăla care dă“. Așa că, s-au arătat foarte deranjați de propunerea mea de-a oferi 300 lei diferență. Asta când ei cereau chiar și 1050-1200 pe un Note 3, mai cu urme pe el, mai fără pen, mai fără cablu de date (cine știe ce ciordeală o fi fost).
Păi bine măi, ai telefon ciordit (chiar, cât e de greu să-i cumperi un cablu de date/ încărcător de Samsung, pute netul de oferte la 20-30 lei bucata) și tu ții musai la preț? Evident, nu vrei să bagi bani în el, că doar îl ții câteva zile, maxim o săptămână. Am văzut cazuri în care telefoanele sunt băgate la amanet. Că-i mai ușor să-l lași acolo cu 500 de lei decât să-ți dea un Garcea 2 ani la Văcărești.

Și atunci, cine e prostul?

Leave a Reply