Unde să-mi petrec vacanța anul ăsta?

Se dă întrebarea “Unde ai vrea să-ți petreci vacanța?”.
În timp ce unii vor spune la mare, alții la munte, vor fi cazuri când răspunsurile sunt ceva mai elaborate. La Paris, în Groenlanda (nu mă întrebați de ce ar vrea cineva să se ducă în Groenlanda în vacanță…), sau cine știe în ce țară uitată de lume (în Guam e frumos în perioada asta a anului!).
Ei bine, eu voi răspunde la întrebarea asta că vreau sigur la mare, dar și la munte. Deci ar fi mișto o insulă cu un munte, vreo 3-4 ore de drumeție până în vârf, de unde să privesc marea. Sau, mă rog, oceanul, ce-o fi.
Și ca sp nu zic iar Hawaii, hai să merg pe mâna neveste-mii. Grecia. N-aveam nimic cu ei, însă de când au umplut LOL-ul toți copiii scăpați din mâna părinților, mi-s de-a dreptul antipatici. Nu-i bai, mai au câteva scăpări către bine. Stitches e grec…

E mișto la grecii ăști până la urmă. Bine, există peste tot în lumea asta munți în apă. Însă Grecia pare cea mai apropiată și cea mai puțin costisitoare. Așadar, chit că nu serbăm tâmpenia de Sfântul Valentin, acest cupidon modern, ar fi mișto să-mi surprind nevasta c-o ecursie de câteva zile în Grecia. Azi plajă, mâine munte, să nu cumva să ne plictisim. Și dacă nu prea-s motive s-o conving să urce pe munți, îi zic că-n vârf e nuș ce biserică său mânăstire. Și apoi, ține-te pârleo! după ea pe dealuri…

Și ca să vă convingeți și voi c-ar fi mișto acolo, că au ăia și munți și mare și biserici de piatră în creierii munților, nici țipenie în jur, iată câteva fotografii din zonă.

Ei, v-ați convins? Frumos pe acolo? eu asta surpriză i-aș face neveste-mii. Să vină într-o zi obosită de la muncă, într-o vineri, abia așteptând să se relaxeze. Iar eu să-i spun să facă bagajele deoarece a doua zi plecăm.
– Unde vrei să mergi?
– Mergem! În Thassos!
– Nu merg nicăie… Grecia? Cum așa? Și munca?
– Surpriză de la prietenii GeniusTravel! Așa mergem!
– Cum așa? Și munca?
– Ți-am luat eu concediu de la șefă-ta!
– Cum mă? Ia zi-mi cum de mergem!
– Păi măi fată, ți-am mai zis că e concurs. Dar dacă stai cu capul între urechi, nu-i vina mea. Hai, lasă gargara și fă bagajul!

There are 2 comments left Go To Comment

  1. Andreea /

    Sunt multe lucruri de vazut si la noi. Intentia mea este aceea de a face un tur al Romaniei, pentru ca am descoperit ca sunt atat de multe obiective turistice. Am luat de cunostinta de curand ca avem o cascada prin zona Sibiului, care a fost declarata cea mai frumoasa la nivel european.

    1. Spanac / Post Author

      Cine n-ar vrea să facă turul României…

Leave a Reply