Aș vrea să redevin copil

Nepotul meu, Ionuţ, a împlinit vârsta de 4 ani. Părinţii lui auavut grijă să-şi sărbătorească aniversarea. Există firme care organizează petreceri pentru cei mici, cu animatori care asigură o distracţie pe cinste. Ionuţ şi prietenii lui de la grădiniţă au râs împreună cu clovni, s-au minunat de acţiunile unui magician şi au ţopăit împreună cu personaje de basm. Ce posibilităţi de distracţie aveam noi, la vârsta lor? Un tortuleţ cu câteva lumânărele şi o jucărioară de cârpă. Aş vrea să redevin copil, ca să mă bucur şi eu de o petrecere cu posibilităţile de azi.

Distracţia celor mici ne-a antrenat şi pe noi, cei maturi, mai ales că nu trebuia să supraveghem desfăşurarea petrecerii. Descopeream numerele pregătite de Oaki Junior, firma organizatoare, în acelaşi timp cu copiii. M-au uimit varietatea şi frumuseţea costumelor purtate de animatori şi posibilităţile de modelare a baloanelor.

Când şi când, ne prindeam şi noi în joc. De pildă, eu, sora mea şi soţul ei, părinţii lui Ionuţ, i-am îndemnat la joacă pe cei mici. Presupun că fiind priviţi din afară în toiul petrecerii păream oarecum caraghioşi, dar cine să ne judece, din moment ce toată lumea se distra şi îşi permitea să-şi dea în stambă.
petreceri pentru copii

Petreceri pentru copii – Oaki Junior

La un moment dat, m-am întrebat dacă nu cumva organizarea riguroasă a acestei petreceri a fost comandată cumva şi pentru distracţia noastră, a celor mari, mascând-o cu aniversarea lui Ionuţ. Se prea poate. Dar n-ar fi nimic rău e în asta. Problemele legate de serviciu, grija situaţiilor ce trebuiau predate fără întârziere şi ochii scrutători ai şefilor erau departe pentru puţină vreme.

Aşa că ne puteam face de cap, în puţinul nostru timp liber, puteam redeveni copii. Parcă acum ne scoteam pârleala pentru distracţia de care n-am avut parte în copilărie. Şi asta pe spinarea unor copii neştiutori de 3-5 ani! De altfel, cu câteva zile înainte, părinţii lui Ionuţ şi cu mine i-am cumpărat nişte jucării drăguţe. Ei bine, după ce nepotul meu a adormit, le-am scos de pe unde le ascunseserăm şi ne-am jucat cu ele. Ne-am distrat de minune!

La ce s-ar fi gândit copilul, în cazul în care chicotelile noastre l-ar fi trezit din somn şi ne-ar fi văzut? Mami, tati şi unchiul abia au aşteptat să adorm, ca să se joace fără mine! Ar fi fost uimit şi ar fi vrut să se joace şi el cu noi, fără să ne poarte ranchiună. Dacă l-am fi primit printre noi, ne-ar fi fost recunoscător.

De la ce vârstă ne pierdem capacitatea şi voinţa de a redeveni copii? Poate că acestea nu se pierd nicodată. E de ajuns să vezi cum se joacă un străbunic venerabil cu nepoţelul lui, la una dintre aceste petreceri pentru copii – Oaki Junior. Având deja o experienţă plăcută cu această firmă, ne-am gândit să organizăm o petrecere de Crăciun la grădiniţa lui Ionuţ.

Timp de câteva ore, animatorii de la Clubul Oaki (Crăiasa Zăpezii, crăciuniţe, clovni, piraţi, reni, Hello Kitty, Spiderman, Batman etc.) îi vor organiza pe copii într-un program de discojocuri şi concursuri pe echipe sau individuale, trenuleţ, discotecă, picturi pe faţă, teatru de păpuşi, creând o atmosferă de distracţie şi sărbătoare propice întâmpinării lui Moş Crăciun.

În sfârşit, va sosi şi Moş Crăciun, care va împărţi cadouri copiilor, fiind ajutat de Crăiasa Zăpezii şi de crăciuniţe, va aşeza pe genunchii lui fiecare copil şi îi va cere să-i spună poezii sau cântecele, să-i povestească şi dacă au fost cuminte în anul care se sfârşeşte, apoi îi va da sfaturi pentru anul următor.

Leave a Reply